Elismerték teljesítményüket

3 órája

Állami kitüntetést vehetett át Pupp Noémi és Scheidler Géza

Sulyok Tamás köztársasági elnök a XXXIII. Nyári Olimpiai Játékokon és a XVII. Nyári Paralimpiai Játékokon kiemelt eredményt elért sportolók és sportszakemberek részére állami kitüntetéseket adott át az Országházban. Elismerést kapott a két bronzérmet szerzett kajakos, Pupp Noémi és a Magyar Atlétikai Szövetség sportszakmai igazgatója, Scheidler Géza.

Teol.hu

Az olimpikonok és paralimpikonok egyszerre álltak ki erő- és jellempróbát, mindkettőben bizonyítottak, így váltak példaképeinkké – hangsúlyozta Sulyok Tamás. A köztársasági elnök kiemelte: büszkeséget csak az az emberi nagyság ad, amely küzdelemből és becsületből fakad, a mindennapok erőfeszítéseiből és az emberi tartásból. Csak ez a magatartás az, amely például szolgál, amelyet szívesen követünk. Az eseményen állami kitüntetéseket adta át, amin részt vett Orbán Viktor miniszterelnök és Kövér László házelnök is.

Sulyok Tamás köztársasági elnök (első sor, középen) állami kitüntetéseket adott át az Országházban
Sulyok Tamás köztársasági elnök (első sor, középen) állami kitüntetéseket adott át az Országházban
Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Magyarország köztársasági elnöke – a miniszterelnök előterjesztésére – kivételes teljesítménye elismeréseként a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetést adományozta kiemelkedő eredményei, olimpiai bronzérmei elismeréseként Pupp Noémi kajakozó részére. Az Atomerőmű SE gyorsasági kajakosa 500 méteren a páros és a négyes tagjaként végzett harmadik helyen a párizsi olimpián.

A Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetést adományozta az atlétika sportág érdekében végzett kiemelkedő vezetői munkája elismeréseként Scheidler Géza sportszakmai igazgató részére. A bonyhádi szakember 2021 óta látja el a Magyar Atlétikai Szövetségnél ezt a szerepkört, Párizsban a kalapácsvető Halász Bence révén egy ezüstérmet szerzett a tizennyolc fős keret.

A kitüntetettek listája itt érhető el!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!