Baleset

2 órája

Steig Gábor szerint benne van a pakliban az olyan baleset, amit Muriel Furrer szenvedett el

A szekszárdi klubvezető, Steig Gábor sajnálja a nagyot bukó Muriel Furrert, de azt mondja, az ilyen balesetek benne vannak a pakliban.

Teol.hu

Muriel Furrer nagyot bukott és kritikus állapotban van

Fotó: MW

Óriásit bukott egy svájci kerékpáros a zürichi országúti világbajnokságon. Mint azt a Magyar Nemzet megírta, a 18 éves lány súlyos fejsérülést szenvedett a csütörtöki junior női mezőnyversenyben. Mentőhelikopterrel szállították kórházba, a nemzetközi szövetség közlése szerint Furrer nagyon kritikus állapotban van. 

A bukás kapcsán felhívtuk a korábbi kiváló kerékpárost, ma klubvezetőként ténykedő Steig Gábort, aki azt mondta, hogy sajnálja a lányt, de sajnos az ilyen bukások benne vannak egy-egy komolyabb nemzetközi versenyben. Hozzátette, ezek a kerékpárok, amelyekkel mostanság versenyeznek, a lehető legjobban felszereltek, olyan tárcsafékek vannak rajtuk, amelyekkel még az olyan esős időkben, nyirkos pályákon is meg lehet állni, mint amilyen a zürichi volt. Nem úgy, mint az ő fiatalkorában, amikor a patkófékekkel voltak ellátva a bringák. 

A szakember kihangsúlyozta, hogy a legnagyobb probléma az, hogy a mai fiatalok nem adnak elég időt maguknak, hogy megtanuljanak jól kerékpározni. Amikor azt gondolják, hogy tudnak, bátrak lesznek, és azt hiszik, hogy egy jó biciklivel nem eshet bajuk. De sajnos eshet. Elég egy vizesebb aszfalt, amelyre a szél felhordja a fákról lehulló leveleket, hozzá jön egy rosszul megválasztott sebesség, és máris megvan a baj.

Arra a kérdésünkre, hogy az esős időben a szervezőknek nem kellett volna lefújni, esetleg későbbre halasztani a futamot, Steig Gábor azt mondta, hogy nincs ilyen protokoll, csak abban az esetben szoktak törölni vagy halasztani, ha a hőmérséklet lecsökken négy fok körülire. Ilyenkor ugyanis már nem úgy mozognak a lábak, a kezek, az ujjak, nehéz behúzni a féket, vagy elővenni az anorákból egy energiaszeletet. Vagy pedig óriási szél akadályoz – akkor nem lehet kerékpározni. De most erről szó sem volt, hiszen tizenöt fokban vágtak neki a versenynek, a baleset pedig egy banális balszerencsesorozat eredménye lehetett, tette hozzá Steig. 

Frissítés! A Nemzeti Sport Online nemrég arról számolt be, hogy a fiatal lány a kórházban elhunyt! 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában