Elismerés

2 órája

Bonyhádra került az Év Testnevelőtanár-edzője Díj

A Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium, Kollégium, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusa, Scheidler Géza is díjazásban részesült a Puskás Arénában. Az atlétikaedző az Év Testnevelőtanár-edzője Díját vehette át.

Teol.hu

A Magyar Edzők Társasága (MET) idén a Puskás Arénában, a Mesteredzői Klub Gálavacsoráján adta át a legrangosabb hazai edzői elismeréseket, köztük az Év Testnevelőtanár-edzője Díjat. A szeptember 27-ei eseményen ünnepi beszédet mondott Dr. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, Dr. Deutsch Tamás, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke és a Sportegyesületek Országos Szövetségének elnöke, valamint Schmitt Pál, a MOB tiszteletbeli elnöke és a nemzet sportolója.

Scheidler Géza érdemelte ki idén az Év Testnevelőtanár-edzője Díjat
Scheidler Géza érdemelte ki idén az Év Testnevelőtanár-edzője Díjat
Forrás: AC Bonyhád

A MET elnökségének március 7-i határozata alapján a Mesteredzők Klubjának elnöke prof. Dr. h.c. Mocsai Lajos, a MET alelnöke, társelnöke pedig Dr. Kemény Dénes, a Mesteredzői Kollégium elnöke lett, mindketten megosztották gondolataikat az összegyűltekkel. Az Év Testnevelőtanár-edzője Díjat Scheidler Géza vehette át, a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium, Kollégium, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusa az AC Bonyhád edzője, valamint a Magyar Atlétikai Szövetség sportszakmai igazgatója.

Utóbbi pozíciójából kifolyólag a napokban Dr. Sulyok Tamás köztársasági elnök – a miniszterelnök előterjesztésére – Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetést adományozta neki az atlétika sportág érdekében végzett kiemelkedő vezetői munkája elismeréseként.

A Puskás Arénában tartott ünnepélyen a Tarr KSC Szekszárd edzője, Harsányi Mária munkáját Gerevich György nevelőedzői díjjal ismerték el. Ezt minden hónapban olyan nevelőedző kapja meg, aki hosszú ideje a legfiatalabbakkal ismerteti és szeretteti meg a sportot. A díjat az a nevelőedző érdemli ki, akit a sportági szakszövetségek, illetve a Sportegyesületek Országos Szövetsége tagszervezeteinek jelölései alapján a díj kuratóriuma az adott hónapban kitüntetettnek választ.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában