Elismerés

2 órája

Rangos kitüntetéssel ismerték el Harsányi Mária nevelőmunkáját

A Gerevich György nevelőedzői díjat vehette át Budapesten ma este Harsányi Mária, a szekszárdi női kosárklub edzője.

Teol.hu

Több évtizedes edzői pályafutása alatt fiatalok sokaságával szerettette meg a kosárlabdát, amellyel nemcsak a szekszárdi, de a teljes magyar sporttársadalom számára kiemelkedő szolgálatot tett. Mindemellett az ifjú sportolók nevelésével, a számukra átadott értékekkel hozzásegítette őket ahhoz, hogy a sportpálya mellett az életben is megállják a helyüket. 

A Gerevich Györgyről elnevezett elismerést ebben a hónapban Harsányi Mária vehette át
A Gerevich Györgyről elnevezett elismerést ebben a hónapban Harsányi Mária vehette át
Fotó: Beküldött kép

Ezen szavak kíséretében adta át a Honvédelmi Minisztérium Sportért Felelős Államtitkársága által alapított Gerevich György nevelőedzői díjat Harsányi Máriának Deutsch Tamás, a Sportegyesületek Országos Szövetsége elnöke és dr. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár a budapesti ünnepségen.

A Gerevich György nevelőedzői díjjal minden hónapban egy olyan szakember munkáját ismerik el, aki hosszú ideje a legfiatalabbakkal ismerteti és szeretteti meg a sportot. A díjat az a nevelő edző érdemli ki, akit a sportági szakszövetségek, illetve a tagszervezeteinek jelölései alapján a díj kuratóriuma az adott hónapban kitüntetettnek választ. Ebben a hónapban Harsányi Mária érdemelte ki az elismerést. 

Harsányi Máriát senkinek sem kell bemutatni, a legendás BSE csapatával ötven éve nyert bajnoki címet úgy, hogy a szezon során mindössze egyetlen vereséget szenvedtek el. Utánpótlásedzőként olyan játékosok kerültek ki a kezei közül, mint Bálint Réka, Studer Ágnes vagy Holcz Rebeka és Miklós Melinda. Három évvel ezelőtt MOL Mester-M Díjjal, 2022-ben a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) életműdíjjal tüntette ki Harsányi Máriát.

Idén év elején mutatták be Kindl Gábor egész estés dokumentumfilmjét, amelyet az edzőnőről, Harsányi Máriáról forgatott a producer. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában