Mérkőzés után

17 órája

Magyar Bianka: – Az élet azt akarta, hogy az Európa Kupában folytassuk

Berg Sándor

„Három negyedig kontrolláltuk a mérkőzést, szép kosárlabdát játszottunk, szépen járattuk a labdát, megvoltak az üres dobóhelyzeteink. Az utolsó játékrészben nem találtuk a ritmust, nehéz volt minden passz, a Brno pedig agresszív védekezésre váltott, így az utolsó negyed teljesítménye miatt megérdemelt a továbbjutása. Az élet azt akarta, hogy az Európa Kupában folytassuk tovább, de nem szabad csalódottnak lennünk, a lányok mindent megtettek, az utóbbi hetekben keményen dolgoztunk” – fogalmazott Magyar Bianka, a KSC Szekszárd vezetőedzője a 80–73-as vereséget követően.

Magyar Bianka szerint az első három negyedben irányította a Szekszárd a mérkőzést
Magyar Bianka szerint az első három negyedben irányították a mérkőzést
Fotó: Molnár Gyula

„Kiengedtük a kezünkből a győzelmet, fájó, hogy öt percen múlott az Euroliga-szereplésünk. Ezt most nehéz feldolgozni, csalódott vagyok, de fel kell állni ebből a vereség. Képesnek tartom arra a csapatot, hogy az Európa kupában jól szerepeljünk” – nyilatkozta a 23 pontig, 6 lepattanóig és 4 labdaszerzésig jutó Marina Whittle.

Viktor Prusa, a Zabiny Brno vezetőedzője: – Előzetes célunk az volt, hogy negyven percig tartani tudjuk a lépést a Szekszárddal, de a bravúrpontjai az első félidőben nem esett jól. Mentális erőnket jól mutatja, hogy ezek és az az atmoszféra, ami itt fogadott, sem törtek meg minket. A palánkok alatti magasságbeli különbségünket jól ki tudtuk használni, ez volt a taktikánk egyik fő része.

A Tarr KSC Szekszárd a spanyol Movistar Estudiantes, a francia Tarbes Gespe Bigorre, valamint a román CSU Cluj vagy a görög Iraklisz (utóbbi várja tizenegy pontos előnnyel a csütörtöki idegenbeli visszavágót) mellé került az Európa Kupa október második hetében kezdődő csoportkörében.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!