sportnap

1 órája

Nem csak a szellemet, de a testet is megdolgozták a diákok

A Babits Mihály Általános Iskola sportpályáján és környékén idén is megrendezték a már jól bejáratott Magyar Diáksportnapot, amelyen a diákok ezúttal 2024 métert futottak.

 Mindezt nem csak az egészség és a mozgás öröméért, hanem azért is, mert a hagyomány szerint minden évben a távot az aktuális évszám szerint növelik – így a következő évi kihívás már most borítékolható: 2025 méter lesz a cél! A sportnap természetesen bemelegítéssel kezdődött, amit idén a hatodikos lányok vezettek. 

Mindenki tornacipőt húzott a sportnapon
Fotó: Denes Martonfai

Botos Ilona, az iskola igazgatója mosolyogva mesélte, hogy a futás útvonala már jól ismert a diákok körében: „Ezt a távot mi csak Babits- körnek hívjuk, ami a Kadarka, Bezerédj és Táncsics utcákon át vezet, vissza az iskolához.” A kisebbek, akik még nem álltak készen a táv teljesítésére, sétával járultak hozzá a nap sikeréhez.

A futás után azonban nem állt meg az élet: osztályok közötti versenyek következtek. A felsős diákok kötelet húztak, kosárra dobtak, helyből távolt ugrottak, és még helyből rúgtak is. Az egész nap tele volt lendülettel és jókedvvel, amelyet az időjárás is kedvezően támogatott. „Ma nem az osztályterem dominált, hanem a sport, és azt hiszem, a diákok ezt egyáltalán nem bánták” – tette hozzá Botos Ilona.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában