Athén-Spárta ultrafutás

10 órája

Prantner Gábor idén kíséret nélkül vág neki a Spartathlonnak

Magyar idő szerint szombaton reggel 6 órakor rajtol el az Athén és Spárta közötti 246 kilométeres ultramaraton. Az idén huszonnégy magyar futó indul Spartathlonon, köztük a paksi Prantner Gábor.

Berg Sándor

Második Spartathlonjára készül Prantner Gábor, a paksi ultrafutó felkészülése az év versenyére azonban nem volt zökkenőmentes. Makacs saroksérülése ellenére májusban elindult az Ultrabalatonon (a 221 kilométeres táv háromnegyedénél fel kellett adnia), a 111 kilométeres Ultra-Trail terepversenyt és augusztusban a Baja-Szekszárd közötti Korinthosz 80-at azonban teljesíteni tudta.

Prantner Gábor célja, hogy a 36 órás szintidőn belül a spártai Leonidász király szobrához érjen, ezzel teljesítve a Spartathont
Prantner Gábor célja, hogy a 36 órás szintidőn belül a spártai Leonidász király szobrához érjen, ezzel teljesítve a Spartathont
Forrás: Spartathlon Magyar Csapat / Facebook

A paksi futó idén egyedül, kísérő nélkül vág neki a Spartathlonnak, de rajta kívül a szekszárdi Márkus István is ott lesz az athéni rajtnál. A Spartathlont jól ismerő Öcsi (2012 óta ez lesz a tizenegyedik versenye, 2016-ban futóként vett részt), aki ezúttal Poór Pétert segíti majd. A magyarok között ott lesz még a Korinthosz idei és a Spartathlon 2019-es győztese, Bódis Tamás is.

Tavaly négy vármegyei futó indult el a Spartathlonon, Prantner Gábor mellett a szekszárdi Rottler Zoltán és Szekeres Tibor odaért Leonidász király spártai szobrának talapzatához, a dombóvári Horváth Tamás azonban 132 kilométernél kénytelen volt feladnia a versenyt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!