Huszonkét klub mutatta be magát

2 órája

Színes volt a paletta az idei szekszárdi sportágválasztón (galériával)

A Szekszárdi Sportközpont Nkft. szervezésében megrendezett Sportágválasztón huszonkét egyesület kapott lehetőséget a bemutatkozásra, amin a helyi általános iskolákból érkezett közel négyszáz diák vett részt.

Teol.hu

A vármegyeszékhely sportcsarnoka adott otthont az idei sportágválasztónak, aminek célja most sem volt más, minthogy a fiatalok minél szélesebb körben megismerkedhessenek a sportágakkal és mozgásművészeti csoportokkal, ezáltal kedvet kapjanak a rendszeres mozgáshoz és szabadidős tevékenységekhez.

Huszonkét egyesület, köztük az Alisca Taekwondo vett részt a szekszárdi sportágválasztó napon
Huszonkét egyesület, köztük az Alisca Taekwondo vett részt a szekszárdi sportágválasztó napon
Fotó: Kiss Albert

A szekszárdi általános iskolák diákjai a labdajátékok közül a labdarúgással, kosárlabdával, kézilabdával, asztalitenisszel és a jégkoronggal ismerkedhettek meg közelebbről, de a küzdősportok és extrém sportok kedvelői is találtak maguknak elfoglaltságot a nap során. Bemutatók és interaktív foglalkozások segítségével testközelből tapasztalhatták meg a harcművészetek és önvédelmi technikák alapjait. Az egyéni sportok közül a sportcsarnok mellett a kerékpározás, rollerezés és egyéb izgalmas mozgásformák is bemutatkoztak.

A sportolási lehetőségek mellett a rendezvényen művészeti csoportok is bemutatkoztak, akik táncos és zenés produkciókkal kápráztatták el a közönséget. A hagyományőrző csoportok jelenléte különleges színfoltot jelentett, hiszen a gyerekek nemcsak a modern sportágakat ismerhették meg, de betekintést nyerhettek a régi magyar harci technikák, eszközök világába is.

A rendezvény egyik különlegessége modern harci eszközök és technológiák is bemutatása volt. A gyerekek megismerkedhettek az e-sport világával, amely manapság egyre népszerűbb a fiatalok körében. Lehetőségük nyílt a rádiózás rejtelmeivel is megismerkedni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában