Maraton

2 órája

Szemerei Levente új országos csúcsot futott Varsóban! – videóval

A Szekszárdi Sportközpont atlétája 2 óra 10 perc 43 másodperc alatt teljesítette a maraton távját a lengyel fővárosban. Szemerei Levente harmincegy éves rekordot döntött meg.

Berg Sándor

Szűcs Csaba, a BVSC atlétája 1993. április 25-én Párizsban futotta a 2:12:10 órás idejét, ami azóta magyar csúcsnak számított maratonon. Ezt az időt döntötte meg közel másfél perccel (!) Szemerei Levente vasárnap Varsóban. A Szekszárdi Sportközpont kiválósága 2 óra 10 perc 43 másodperc alatt tette meg a 42.195 méteres távot, amivel nemcsak új országos rekordot ért el, de meg is nyerte vele a versenyt.

Szemerei Levente országos csúccsal nyerte a Varsó Maratont
Szemerei Levente országos csúccsal nyerte a Varsó Maratont
Forrás: Szőke Gergő 

Szőke Gergő tanítványa számára még kedvesebb lett a lengyel főváros, hiszen tavaly – 2:15:32 órás idővel – sem talált ott legyőzőre. A szedresi atléta kiváló évet fut, hiszen idén áprilisban a bécsi maratonon legjobb idejét 2:14:12-re faragva lett magyar bajnok, majd a kenyai edzőtáborból visszatérve, szeptember közepén egy hét leforgása alatt egyéni csúccsal megnyerte a Wizz Air Budapest Félmaratont (1:03:25), majd a csapatbajnokságon is diadalmaskodni tudott ezen a távon.

Szemerei Levente befutóját ezen a videón tekintheti meg 4:10 perctől.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában