Inspiráló

2024.04.17. 16:10

Az olimpikonok is imádják a városligeti sportcentrumot (videó)

Nincs Budapesten még egy olyan komplex hely, ahol annyi sportágat ingyenesen lehetne űzni, mint a Városligeti Sportcentrumban. Ráadásul itt jó minőségű, folyamatosan karbantartott sporteszközök várják a látogatókat. Most a magyar olimpikonok is elmondták, miért szeretik a Ligetet.

MW

Csoportkép a Magyar Olimpiai Bizottság 100 nap múlva rajt Párizsban! címmel tartott sajtótájékoztatójának résztvevőiről és olimpikon sportolókról a Millenium Házában tartott esemény után

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

A Városliget születése óta inspirálja és befogadja a sport szerelmeseit, a környező kerületekben élők számára kiváló hely a pihenésre, a mozgásra és a szórakozásra is. A 2020 őszén átadott Városligeti Sportcentrumot évente több százezren használják, köztük a magyar olimpikonok is, akik ha csak egy kis futásra vagy kutyasétáltatásra is, de szívesen járnak a Városligetbe.

Kivilágított, lelátókkal rendelkező pályák, kondipark, mászófal, pingpong asztal és teqballasztal is várja a sportolókat
Forrás: ligetbudapest.hu

A Városliget és a sport mindenkié!

Kivilágított pályák, korszerű öltözők és ingyenesen használható eszközök várják a Városligetben sportolni vágyókat 2020 ősze óta, amikor átadták az új Sportcentrumot a város szívében. Ezzel a liget valódi közösségi helyszínné vált, hiszen rengeteg pálya és eszköz ingyenesen elérhető, a kialakításkor pedig arra is figyeltek, hogy azok nagy részét a mozgássérültek és fogyatékkal élők is biztonsággal igénybe tudják venni. Így bátran kimondható, hogy a sport és a Városliget tényleg mindenkié. 

A Sportcentrum több mint három és fél hektáron, 36.000 m²-es területen fekszik, és több ezer sportolót vonz a Ligetbe. Egy kiváló minőségű, 2 kilométer hosszúságú, színezett – az ízületeket kímélő – rekortán borítású, teljes hosszában kivilágított futópálya is várja a futás szerelmeseit. A fák között kanyargó, rendkívül hangulatos vonalvezetésű pálya belépési pontjainál bemelegítő területeket helyeztek el a sérülések elkerülése végett, a nyomvonal mellett pedig számos ivókút szolgáltatja a frissítést. Aki ide jár, az összefuthat akár híres magyar olimpikonokkal is a Városligetben.

Olimpikonok a ligetben

Nem csak az átlagember számára nyújt kiváló sportolási lehetőségeket a liget, de a magyar élsportolók és olimpikonok is örülnek a felújított Városligeti Sportcentrumnak. Szatmári András olimpiai bronzérmes, kétszeres világ- és Európa-bajnok magyar kardvívó maga is rendszeresen kijár a ligetbe, akár sportolni is, ha belefér az idejébe.

Ez egy fantasztikus hely, csak szét kell nézni és máris megjön az ember kedve a sportoláshoz. Ha az időmbe belefér, hétvégente magam is kijövök futni egyet és erősíteni a parkokba

– mondta el a Ripostnak Szatmári András, akivel egyetért Szűcs Luca is, a magyar női kardcsapat tagja.

Ez egy nagyon jó lehetőség arra, hogy ha jó idő van, akkor nem kell konditerembe menni, hanem ki lehet jönni a szabadba. Én régebben jártam ide futni az edzőmmel, így közel áll a szívemhez. Sokkal modernebb és színvonalasabb lett, mint volt és bárki számára elérhető

 – hangsúlyozta a Ripostnak Szűcs Luca.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában