Lebukott

2024.04.17. 12:56

A padláson nevelgette kannabisz palántáit

A padláson termesztett kendert egy Tolna vármegyei férfi. Lebukott, így a bíróság előtt kell felelnie.

Révészné Hanol Erzsébet

Illusztráció.

Kannabiszt termesztett otthona padlásterében egy 36 éves férfi, aki ellen termesztéssel elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt emelet vádat a Szekszárdi Járási Ügyészség. Dr. Kiss Yvette, a Tolna Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője elmondta, hogy a vádlott 2023. október 26-án és ezt megelőzően termesztett tizenhét tő kannabiszt, vagyis kendert, amely delta-9-THC vegyületet tartalmaz.

Ez a büntető törvénykönyv értelmében kábítószernek minősül. A növények száma meghaladja a csekély mennyiség felső határát, azonban a jelentős mennyiséget nem éri el. A vádlott fogyasztott is kábítószert, mivel a szervezetéből a marihuána hatóanyaga kimutatható volt.

A büntetlen előéletű vádlottal szemben a járási ügyészség végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását, a felfüggesztés próbaidejére pártfogó felügyelet alkalmazását, valamint a lefoglalt, kábítószer hatóanyagot tartalmazó növények és a termesztéshez használt eszközök elkobzását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában