Teol.hu videó

2024.04.19. 22:17

A rendőrség 24 órás sebességmérő akcióba kezdett (videó)

A faddi tragédia helyszíne is egyike a Speedmarathon mérési pontjainak.

Révészné Hanol Erzsébet

Speedmarathon elnevezéssel 24 órás sebességellenőrző akciót tart a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság. A mérések pénteken reggel hat órától másnap reggelig tartanak, és csaknem a vármegye egész területén üzemelnek traffipaxok a nap során – mondta el Komlósiné Kiss Anett szóvivő Faddon, ahol sajtótájékoztatót tartottak a témában.

Fotó: Makovics Kornél

A helyszín választás nem véletlen, nem messze onnan ugyanis halálos kimenetelű baleset történt nemrégiben. Ahogy a rendőr őrnagy is felidézte, egy autós nagy sebességgel egy előtte közlekedő kocsi előzésébe kezdett, azonban későn észlelte, hogy az Arany János utca és Arany János köz kereszteződésében jobbról egy fűnyírótraktorral hajt át egy férfi. Az ütközést már nem lehetett elkerülni, a kistraktort vezető férfi a kórházba szállítást követően elhunyt.

Fotó: Makovics Kornél

A faddi helyszín a lakosság javaslatára került fel a Speedmarathon mérési pontjai közé. Komlósiné Kiss Anett kiemelte: fontos, hogy az állampolgárok lássák, a rendőrség mindent megtesz annak érdekében, hogy kiszűrjék a gyorshajtókat, hiszen így sok súlyos kimenetelű baleset megelőzhető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában