Kosárlabda

2024.03.28. 08:20

Djokics Zseljko: „Ez egy elődöntőhöz méltó mérkőzés volt!”

Jacinta Monroe tudja, még nem jutottak tovább, míg a Tarr KSC Szekszárd vezetőedzője a TFSE-MTK-t dicsérte a női NB I-es kosárlabda-bajnokság negyeddöntőjének első mérkőzése után.

Teol.hu

Jacinta Monroe tudja, csak egy harcot nyertek meg, nem a csatát

Fotó: Kiss Albert

Elismerően beszélt negyeddöntős ellenfeléről Djokics Zseljko, a szekszárdiak vezetőedzője, akinek csapata szoros mérkőzésen 88–82-re legyőzte a TFSE-MTK-t.

„Ez egy elődöntőhöz méltó mérkőzés volt, kalapot emelek a TF játéka előtt – dicsérte ellenfelét a szekszárdiak vezetőedzője a találkozót követő sajtótájékoztatón. – Egy nappal korábban lejöttek Szekszárdra, nagyon készültek erre a találkozóra, de mi nem adtuk a várunkat. A védekezésünk nem mindig működött jól, a találkozó elején nem csapatként játszottunk, de időkérés után ez változott, és végül huszonhat asziszttal zártunk, kétszer annyival, mint ellenfelünk. Kulcstényező volt még, hogy az alapszakasz-mérkőzéssel ellentétben a szerzett labdák arányában nem volt akkor különbség a TF javára.”

Sok kiváló teljesítmény között volt Jacinta Monroe-é is, aki többek között 20 pontjával, 9 lepattanójával és három blokkjával 35 VAL-értékkel zárt.

„Változatos mérkőzés volt, amikor igazán odatettünk magunkat, akkor meg tudtunk lépni, de a TFSE olyan csapat, amely ellen egy pillanatig sem hagyhat ki a koncentrációnk. A saját teljesítményemmel elégedett vagyok, de ehhez az is kellett, hogy a társak jókor, jó helyen találjanak meg. Csak egy nulla a párharc állása, nem dőlhetünk hátra, szombaton új mérkőzés kezdődik” – nyilatkozta az amerikai center.

A párharc második mérkőzését szombaton 19 órakor játsszák a Dr. Koltai Jenő Sportközpontban. Amennyiben nyernek a fővárosiak, a mindent eldöntő harmadik találkozót jövő héten kedden rendezik Szekszárdon. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!