Atlétika

2024.04.25. 12:45

Európa-bajnoki szintek is születtek a szekszárdi szezonnyitón (fotókkal)

Régi hagyomány Szekszárdon a szezonnyitó verseny, a szakemberek ilyenkor tudják felmérni, hogy a téli és tavaszi felkészülés után hol tartanak tanítványaik, és természetesen minden atlétikával foglalkozó számára nagy öröm, hogy ismét szabadtéren versenyezhetnek.

Teol.hu

Az izgatottság mértékének megfelelően nagy volt az érdeklődés szombaton a vármegyeszékhely atlétika pályáján: harminckét szakosztályból több, mint ötszáz nevezése érkezett az online felületen. Sok versenyszám közül választhattak a versenyzők az U14 korosztálytól egészen a szeniorig bezárólag.

Színvonalas versennyel indult Szekszárdon a szabadtéri szezon
Fotó: Kiss Albert

A színvonalra sem lehetett panasz, hiszen születtek U18-as Európa-bajnoki szintek (a budapesti Ikarus BSE súlylökője, Keserű Mirabella 42,81 méterrel nyert), Deák Zalán Kecskemétről tizenegy másodpercen belül futotta a 100 métert, a ferencvárosi Rivasz Martin pedig hét méter fölé repült távolugrásban.

Ami a Tolna vármegyei versenyzőket illeti, Beke Zétény ismét túlszárnyalta az U18-as  Európa-bajnokság kvalifikációs szintjét. A Tamási TAM-BAU AC nehézatlétája ezzel biztatóan kezdte második ifjúsági szezonját: 67,84-es dobásával öt méterrel jár a szint felett, és jelenleg nyolcadik helyen áll az Európai Atlétikai Szövetség ranglistáján. 

Lakatos-Lamm Bence, a dombóvári DOVASE U16-os korosztályú versenyzője bődületes egyéni csúcsokkal jelezte, hogy a fedett szezon csupán apró kisiklás volt számára. Tarr Imre tanítványa magasugrásban 186 centiméterre (!), míg távolugrásban 624 centiméterre javította egyéni csúcsát. 

Az AC Bonyhád és a Szekszárdi Sportközpont reményteljes U14 korosztályos atlétáinak eredményeivel hívta fel magára a figyelmet. 

A Szekszárdi Szezonnyitó Verseny valamennyi eredményét ide kattintva tekintheti meg.

A Geodézia Kft. a pontosság bajnoka
A vállalat mérőműszerei kulcsfontosságúak voltak a dobószámok pontos eredményeinek meghatározásában a hétvégi atlétikai versenyen. A szekszárdi cég hozzáértése és technikai felszereltsége lehetővé tette, hogy a verseny minden résztvevője a legjobb körülmények között mutathassa meg tudását.
A Geodézia Kft. által alkalmazott technológia nemcsak helyi szinten, hanem világszerte is az élvonalbeli mérési megoldások közé tartozik. A versenyen alkalmazott svájci gyártmányú lézertávmérő és a külön erre a célra fejlesztett atlétikai szoftver a közelgő párizsi olimpián is segíti majd a versenybírák munkáját.
A verseny napján a földmérő szakemberek folyamatosan jelen voltak, hogy biztosítsák a mérések zökkenőmentességét, a dobószámoknál elvégzett mérések pedig hozzájárultak ahhoz, hogy a végeredmények minden kétséget kizáróan a valós képességeket tükrözzék.
Kunfalvi Péter ügyvezető igazgató így fogalmazott a versennyel kapcsolatban: „A Geodézia Kft. szívügyének tekinti a szekszárdi sportélet virágzását. Öröm számunkra, hogy hozzájárulhatunk a Szekszárdi Szezonnyitó atlétika verseny sikeréhez. Büszkén állíthatjuk, hogy a cég hosszú évek óta aktívan részt vesz a szekszárdi kötődésű egyesületek és sportrendezvények előmozdításában. Legyen szó a Borvidék Félmaratonról, a Sportélmény Alapítvány tevékenységéről, a Szekszárdi Sportközpont atlétika szakosztályának fejlesztéséről vagy a Szekszárdi Kajak Kenu SE versenyzőiről, a Geodézia Kft. mindig ott van, hogy segítségével a sportolók a legjobbat hozhassák ki magukból.”
A cég elkötelezettsége a közösség és a sport iránt példamutató, és remélik, hogy a jövőben számos hasonló eseményen bizonyíthatják szakértelmüket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!