Világbajnokság, F-csoport

2022.11.27. 19:08

Korai volt a kanadai öröm, a gyors gólra néggyel válaszoltak a horvátok

Horvátország a második percben gólt kapott, de végül magabiztos játékkal 4–1-re legyőzte Kanadát a katari világbajnokságon.

TEOL

Négyszer ünnepelhettek a horvátok Kanada ellen

Fotó: AFP

Csupán 68 másodperc kellett Kanadának ahhoz, hogy megszerezze a vezetést a legutóbbi ezüstérmes horvátok ellen. Az első fordulóban a belgák ellen tizenegyest hibázó Alphonso Davies remekül érkezett Tajon Buchanan beadására és a kapuba fejelt. A kanadaiaknak ez volt az első világbajnokságon szerzett góljuk, korábban, 1986-ban (amikor a csoportkörben a magyaroktól 2–0-ra kikaptak) nem találtak be, ahogy a belgák ellen sem (0–1). 

A horvátokat láthatóan sokkolta a bekapott gól, időbe telt, amíg rendezték a soraikat, de a várt nagy rohamok nem jöttek Luka Modrictól és társaitól. A 27. percben Andrej Kramaric szép cselek után ugyan a kapuba lőtt, de apró szépséghiba, hogy mindezt lesről tette. A német Hoffenheim csatára akkor még az arcát a két kezébe temette, aztán pár perccel később már ünnepelhetett. Ivan Perisic jó ütemű passzával a támadó kilépett a bal szélen, és éles szögből a kapu bal oldalába lőtt. Az egyenlítés pedig meghozta a horvátok kedvét és lendületét: egy perccel a félidő vége előtt Marko Livaja lőtte ki a jobb alsót, így már a kockás mezeseknél volt az előny.

A második félidőben is végig a horvátok domináltak, s Ivan Perisic újabb passzából Andrej Kramaric megszerezte önmaga második, csapata harmadik gólját, majd a legvégén, már a hosszabbításban Lovro Majer lőtte be a negyediket. A horvátok a győzelmükkel jó pozícióba kerültek, de még vár rájuk egy nagy rangadó, a záró körben a belgák ellen. Kanada már nem juthat tovább a csoportkörből. 

F-csoport, 2. forduló
Horvátország–Kanada 4–1 (2–1)
Halifa Nemzetközi Stadion, 45.000 néző. V: M. Cabrera
Horvátország: Livakovic – Juranovic, Lovren, Gvardiol, Sosa – Modric (Pasalic, 86.), Brozovic, Kovacic (Majer, 86.) – Livaja (B. Petkovic, 60.), Kramaric (Vlasic, 72.), Perisic (Orsic, 86.). Szövetségi kapitány: Zlatko Dalic
Kanada: Borjan – Johnston, Vitoria, Miller – Laryea (Hoilett, 62.), Hutchinson (Adekugbe, 72.), Eustaquio (I. Koné, a szünetben), A. Davies – Buchanan, Larin (Osorio, a szünetben), J. David (Cavallini, 72.). Szövetségi kapitány: John Herdman. 
Gólszerzők: Kramaric (36., 70.), Livaja (44.), Majer (94.), illetve Davies (2.). 

STATISZTIKA
Labdabirtoklás: 48%, illetve 52%
Kapura lövés: 13, illetve 8
Kaput eltaláló lövés: 10, illetve 2
Szöglet: 5, illetve 2
Les: 1, illetve 3
Sárga lap: 2, illetve 2
Összes passz: 461, illetve 514
Teljesített passz: 390, illetve 440

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!