Stratégiai jelentőségű

3 órája

Együttműködési megállapodást írt alá a HungaroControl és Budapest Airport

Együttműködési megállapodást írt alá a HungaroControl Zrt. és Budapest Airport Zrt. kedden Budapesten.

MW

Turi Ferenc, a HungaroControl Zrt. vezérigazgatója (b) és Francois Berisot, a Budapest Airport Zrt. vezérigazgatója a HungaroControl Zrt. és Budapest Airport Zrt. megújított együttműködési keretmegállapodásának aláírásán a HungaroControl budapesti központjában

Forrás: MTI

Fotó: Lakatos Péter

Lóga Máté, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságstratégiáért, iparért, pénzügyi forrásokért és makrogazdasági elemzésért felelős államtitkára, a Budapest Airport Zrt. igazgatóságának elnöke az aláírási ünnepségen hangsúlyozta: a két társaság stratégiai jelentőségű együttműködést kötött, amely oda vezet, hogy a légi közlekedésben magasabb szintű utasélményt, ügyfélkiszolgálást tudnak biztosítani.

LÓGA Máté
Lóga Máté, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságstratégiáért, iparért, pénzügyi forrásokért és makrogazdasági elemzésért felelős államtitkára, a Budapest Airport Zrt. igazgatóságának elnöke beszédet mond a HungaroControl Zrt. és Budapest Airport Zrt. megújított együttműködési keretmegállapodásának aláírásán a HungaroControl budapesti központjában 2024. október 1-jén
Fotó: Lakatos Péter / Forrás: MTI

Az államtitkár úgy fogalmazott, a magyar aviatikában új korszak kezdődik, közös stratégia mentén fog együttműködni a HungaroControl Zrt. és a Budapest Airport Zrt.

Lóga Máté elmondta, 

a két vállalat különálló marad, ugyanakkor az aviatikára vonatkozó főbb stratégiai döntéseiket, irányokat egészséges, szinergiákat kiaknázó módon egyeztetik.

A két vállalat mindenben együtt fog működni azért, hogy az idei nyarat jellemző méltatlan állapotok ne alakulhassanak ki még egyszer a légi közlekedésben – jelentette ki az államtitkár.

Megjegyezte, pozitívan értékelték a légitársaságok részéről az idén júliusban, augusztusban hozott lépéseket, amelyek elősegítik, hogy 2025-ben kiegyensúlyozott, sikeres nyári szezont bonyolítsanak.

Felidézte, hogy korábban hányatott sorsú volt az együttműködés a Budapest Airport és a HungaroControl között, ennek a korszaknak idén vége lett azzal, hogy a Budapest Airport többségi tulajdonosa a magyar állam lett, a Vinci Aiport pedig a magyar állammal átvette a repülőtér üzemeltetését. Az együttműködés felgyorsult a két társaság között azzal is, hogy a HungaroControl Zrt. a Nemzetgazdasági Minisztérium portfóliójába került.

Emmanuel Robert Menanteau, a Vinci Airports Egyesült Államokért, Észak- és Kelet-Európáért, valamint Délkelet-Ázsiáért felelős területi igazgatója, a Budapest Airport Zrt. igazgatósági tagja elmondta, a két vállalat egymásra van utalva munkája során.

 Az együttműködés révén pedig még jobban ki tudják használni a szinergiákat annak érdekében, hogy biztonságos, és magas színvonalú üzemeltetést nyújtsanak a légitársaságok, az utasok számára.

Francois Berisot, a Budapest Airport Zrt. vezérigazgatója szerint az együttműködéssel új korszak kezdődik, a megállapodás magasabb szintre emeli a kapcsolatot a két cég között.

Turi Ferenc, a HungaroControl Zrt. vezérigazgatója ismertette: 

a megállapodásban 18 szakmai kérdést fogalmaztak meg, minden esetben a légiutasok kényelmét, zökkenőmentes kiszolgálását tartják szem előtt. Mindent megtesznek azért, hogy a 2025. évi nyári szezon zökkenőmentes legyen

 – jelentette ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában