Hátrányból nyert

3 órája

Bravúros győzelem a kétszeres vb-döntős ellen, menetel a sznúker magyar csodagyereke

A magyar sznúker tizenhét éves úttörője, Révész Bulcsú nyerni tudott a kétszeres világbajnoki döntős Ali Carter ellen a British Open selejtezőjében. Pedig Révész hátrányba is került a rutinos ellenfelével szemben, de a szorult helyzetben is higgadt maradt. A magyar játékos sokáig nem ünnepelhetett, hiszen kedden este egy korábbi világbajnokkal mérkőzik meg.

MW

Révész Bulcsú az OMV VI. Magyar Snooker Gálán

Forrás: MTI

Fotó: Mohai Balázs

A junior világbajnok és U18-as Európa-bajnok Révész Bulcsú az idei évben vált profivá, és azóta máris több szép sikert ért el. Ám hétfőn este minden eddigin túltett, a 17 éves magyar sznúkerjátékos – írta meg az Origo.

Nagy bravúr

Révész Bulcsú nem vesztegeti az idejét. A tizenhét éves magyar sznúkerjátékos első idényét teljesíti a profi mezőnyben, de tornáról tornára bizonyítja, hogy valóban a világ legjobbjai között a helye. Hétfő este minden eddiginél nagyobb bravúr következett a magyar játékostól: Révész Bulcsú a kétszeres világbajnoki döntős Ali Carter legyőzésével jutott a British Open főtáblájára. Carter 2008-ban és 2012-ben vívott vb-finálét, pechjére mindkétszer Ronnie O’Sullivan volt az ellenfele. A negyvenöt éves Carter több súlyos betegséggel is küzdött karrierje során, ám visszakapaszkodott az élmezőnybe, jelenleg tizenegyedik a világranglistán – derült ki a Magyar Nemzet oldaláról

Révész eddigi legnagyobb sikerét a múlt héten véget ért English Openen aratta, ahol 36. helyen álló kínai Jüan Szi-csün ellen nyert 4-2-re. A mérkőzés nem indult jól Révész Bulcsú szempontjából, de a legígéretesebb magyar sznúkerjátékos nem bizonytalanodott el.

Hátrányból nyert

A mérkőzés elején úgy tűnt, ezúttal nem lesz magyar bravúr. Carter úgy lépett el 2-0-ra, hogy Révész még csak golyót sem lökött be az első két frémben. Utána viszont annál inkább. Révész Bulcsú agresszív, támadó sznúkert játszott, s 3-2-re fordított, egyetlen frémre kerülve a továbbjutástól. Carter még kiegyenlített, a döntő szettben viszont kétszer is belökte a fehéret, Révész pedig élt a lehetőségeivel, s nagy győzelmet aratott. A magyar játékos a sűrű program ellenére szakított időt arra, hogy a közösségi médiában köszönetet mondjon a szurkolóinak. A pályafutása eddigi legnagyobb sikerét arató Révész a British Open-főtábla első körében a korábbi világbajnok, világranglista-25. Stuart Bingham ellen lép asztalhoz, a találkozót kedden este rendezik meg – írta meg a Magyar Nemzet.

Révész Bulcsú győzelmét itt tudja megtekinteni:

Révész Bulcsúnak a közösségi oldalán gratulált Menczer Tamás, a Fidesz kommunikációs igazgatója is:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában