Válogatott

5 órája

Csepregi György: Marco Rossi szobrot érdemelne

Csepregi György, a belga élvonalbeli Oud-Heverlee Leuven labdarúgóklub sportigazgatója szerint szobrot érdemelne Marco Rossi azért, amit a magyar válogatott szövetségi kapitányaként elért.

MW

Labdarúgó Nemzetek Ligája - Bosznia-Hercegovina - Magyarország

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

„Rossi a szívét-lelkét beletette, a maximumot kihozta a csapatból, de valami miatt még mindig támadják, holott ő szobrot érdemelne" - nyilatkozott az M1 aktuális csatornán a sportvezető, aki korábban a Beerschotnál is dolgozott.

Hozzátette, 

amit a magyar válogatott véghez visz, annak Európában is van visszhangja, sokat beszélnek róla. 

Hangsúlyozta: két óra alatt mind a 60-62 ezer jegy elkel egy mérkőzésre, ebből is látszik, hogy a magyaroknak abszolút szükségük van a labdarúgásra.

„Látszik, hogy valami elindult, de mi lesz, ha Rossi távozik? Nem tudom, milyen polcra helyezi a magyar labdarúgás saját magát. Képző ország? Exportáló ország? Importáló ország?" - fogalmazott.

Csepregi szerint a jó eredmények ellenére vannak gondok, és bár minden feltétel biztosított, valami mégis hiányzik. Megjegyezte:

 a kluboknak kellene táplálniuk a válogatottat, de előbb meg kellene határozniuk a céljukat, az üzleti modelljüket.

Példaként említette, hogy Belgiumban összesen 1,2 milliárd euróért értékesítették a futballisták játékjogát a legutóbbi átigazolási időszakban, Magyarországon ez a szám mindössze 52 millió euró volt. Ebből az NB II egyetlen euróval sem vette ki a részét, noha nevelő bajnokságnak van kitalálva, hiszen szinte csak magyar fiatalok játszanak benne.

„Azt érzem, hogy 17-19 éves kor között akadnak meg a dolgok, de ez több országban is probléma" 

- jegyezte meg.

A sportigazgató úgy fogalmazott: amit a Paks csinál, az „csillagos ötös", az MTK politikája is világos és a Fehérvár FC is elindult a fiatalok felé.

„Nem kell feltalálni újból a meleg vizet, de legyen egy cél, egy ötlet, egy stratégia" - vélekedett.

Hozzáfűzte, a 12 csapatos élvonal nem feltétlenül segíti a fiatalok szerepeltetését, mert nagy a rizikó, hogy két-három meccs után lejjebb csúszik és a kiesés szélére kerül egy csapat, ezen is változtatni kellene.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában