Nemzetek Ligája

3 órája

Szoboszlai: azt csináltuk, amiben igazán jók vagyunk

A magyar labdarúgó-válogatott Szoboszlai Dominik góljaival 2–0-ra nyert Bosznia-Hercegovina vendégeként a Nemzetek Ligájában. Marco Rossi nem akart senkit megnevezni a mérkőzés legjobbjaként, de azt elárulta, hogy a Liverpool játékosa minden meccsen képes betalálni. A válogatott csapatkapitánya szerint ezen a találkozón azt tették, amiben igazán jók, s ennek eredménye lett a győzelem. A magyar siker azt jelenti, hogy a mieink pontszámban befogták a csoport második helyén álló hollandokat.

MW

Szoboszlai Dominik két góllal ajándékozta meg a bosnyákokat

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

Kulcsfontosságú győzelmet aratott Boszniában a magyar válogatott. A Nemzetek Ligája legmagasabb osztályának csoportjaiból az első két csapat jut tovább a negyeddöntőbe, a harmadik helyezettek osztályozót játszhatnak tagságuk megőrzéséért, a negyedik helyen végzők pedig kiesnek a B osztályba. Zenicán a vendéglátó ellen a csoportharmadik hely volt a tét, és mivel Magyarország győzni tudott, öt pontja van, szemben a valószínűleg osztályváltásra kényszerülő, négy játéknap után egyetlen ponttal álló bosnyákokkal – olvasható a Magyar Nemzet oldalán.

Szoboszlai bármikor be tud találni

A szövetségi kapitány, Marco Rossi a Nemzetek Ligája fontosságát hangsúlyozta a győzelem után.

Tudtuk, hogy egy győzelemmel vagy döntetlennel jó eséllyel megszerezzük a harmadik, osztályozós helyet, ami fontos volt nekünk. A selejtezősorozatokban a kiemelésünket határozza meg az NL-ben nyújtott szereplésünk

– emlékeztetett Marco Rossi, aki példaként említette, hogy míg a 2020-as Eb selejtezősorozatában Horvátország, Wales és Szlovákia mögött negyedik lett a válogatott, addig az idei kontinenstornára csoportgyőztesként jutott ki annak köszönhetően, hogy az NL-ben az élvonalban szerepelhetett, így kedvező kalapbeosztást kapott a kvalifikáció húzása előtt. 

Rossi azzal kapcsolatban, hogy a bal oldalon volt veszélyesebb a csapata, úgy reagált, hogy túltöltötték ezt az oldalt, odavitték a legveszélyesebb játékosokat, így például Sallai Rolandot és Szoboszlai Dominiket, akik remekül végezték a feladatukat. Fontosnak nevezte, hogy rögtön a második félidő elején sikerült másodjára betalálni, mert onnantól visszaálltak, és próbálták védeni az eredményt, hogy az ellenfél ne tudja a védelem mögé játszani a labdákat. Nagy Zsolt az első találat előkészítésében vállalt szerepet, a második gól előtt pedig ő harcolta ki a büntetőt. Mindkét lehetőséget Szoboszlai Dominik váltotta gólra.

Nem szeretnék senkit sem megnevezni a mérkőzés legjobbjaként. Szoboszlai Dominik hétfőn két gólt szerzett, március óta először volt eredményes a válogatottban. Nem várhatjuk el, hogy minden alkalommal gólt szerezzen és eldöntse a mérkőzést, de minden meccsen benne van ez a lehetőség, ezért mindenkinek támogatnia kell őt

– nyilatkozta Marco Rossi a Liverpool játékosáról, aki parádés statisztikai mutatókkal zárta a találkozót.

Ezek vagyunk mi

A bosnyákok elleni meccsen Szoboszlai Dominik az elsőt gólt akcióból, a másodikat büntetőből lőtte. Az első hasonló volt a pénteki, Hollandia elleni magyar találathoz, akkor Szoboszlai a labdaszerzésben, most az akció befejezésében jeleskedett – írta meg a Magyar Nemzet.

Mind a két szerepben tökéletesen érzem magam. Ezek vagyunk mi, védekezünk, párharcokat nyerünk, ellentámadást vezetünk, azt csináljuk, amiben jók vagyunk

– szögezte le a magyar válogatott csapatkapitánya.

Nagy Zsolt két gólpasszal és egy kiharcolt büntetővel zárta az októberi válogatott meccseket. A Puskás Akadémia labdarúgója hangsúlyozta: küzdelmes mérkőzésre készültek, s tudták, hogy a pálya talaja megnehezíti majd a játékot.

Nehéz volt a kezdés, az elején az ellenfélnek voltak helyzetei. Szerencsére Szoboszlai betalált a passzomból , az nagyon kellett, azzal átfordult a mérkőzés. A második félidő előtt megbeszéltük, hogy az első tizenöt perc nagyon fontos. Kétgólos előnyben kissé beszorultunk, de amikor kellett, Dibusz Dénes kulcsfontosságú védést mutatott be

– foglalta össze a mérkőzést Nagy Zsolt. A Fradi kapusa örült, hogy végre olyan arcot mutattak, amit szerettek volna.

Ami a csoport másik meccsét illeti, Hollandia 1–0-ra kikapott a németektől, így négy játéknap után ugyanúgy ötpontos, mint a rosszabb gólkülönbsége miatt mögé szoruló Magyarország. Folytatás november 16-án, éppen Amszterdamban.

Ha nyomást próbálunk gyakorolni Hollandiában, annak ugyanolyan vége lehet, mint Németországban az ötgólos vereség volt. De tökéletes meccsel és némi szerencsével elérhetünk jó eredményt. Két lábbal a földön kell maradnunk, és reménykednünk, hátha szerencsések leszünk. Nagyon nehéz dolgunk lesz

– tekintett előre Marco Rossi. Szoboszlai szerint meccsről meccsre kell haladniuk.

A Liverpool focistáját a szurkolók mellett két lány is megrohamozta a meccs után – írta meg az Origo. Szoboszlai büszke arra, hogy ennyien ismerik, de nehezen éli meg, hogy lépten-nyomon felismerik, mint elárulta, minden lépésére figyelnie kell.

Nemzetek Ligája, A divízió, 3. csoport, 4. forduló

Bosznia-Hercegovina–Magyarország 0–2 (0–1)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában