Celebfigyelő

2023.11.29. 10:14

Egyre jobban ki kell tolni a reggeli időpontját

Abaházi Csaba szekszárdi rádiósnak elárulták, hogy "Intermittent Fasting"a diétás módszer neve, amit a gasztroenterológus-belgyógyászok ajánlanak. Ez egy időszakos böjtölés, ahol azt szabják meg, hogy milyen időközönként étkezhetünk.

Brunner Mónika
Abaházi Csaba és Dr. Schwab Richárd belgyógyász-gasztroenterológus 
Forrás: Shutterstock 

Abaházi Csaba visszatérő vendége Dr. Schwab Richárd gasztroenterológus, belgyógyász, kutatóorvos, akivel a Retró Rádióban arról beszélgetett, hogy milyen ételeket érdemes fogyasztanunk, hogy hosszú és egészséges életet élhessünk? Elárulta neki, hogy a pácienseknek is azt javasolják, hogy a legegyszerűbb az éjszakai koplalást meghosszabbítani.

Tehát ha adott, hogy nem eszünk éjszaka, akkor mikor felkelünk, próbáljuk meg hetente legalább egy-egy órákkal kitolni a reggeli időpontját, majd végül elérni, hogy délben kezdődjön az étkezésünk például egy salátával. Hozzátette, hogy tapasztalatai szerint ülő életmód mellett ez  könnyen és egyszerűen megvalósítható, az emberek nyolcvan - kilencven százaléka könnyedén kihagyja a reggelit.

Javasolta, hogy mindenképpen felejtsük el a kontinentális reggeliket, tehát amikor például péksüteményhez, vajhoz, lekvárhoz, mézhez, felvágottakhoz kötjük a reggelizést, hiszen ez felnyomja az inzulinszintet, amely után egyre jobban akarunk majd enni. Az általa ajánlott diétás módszer lényege, hogy elindítja a zsírbontást, és megszakítja az anyagcsere szénhidrátfüggését.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!