Karácsony

2023.12.03. 12:30

Célszerű már most elkezdeni a mézeskalácsok sütését

Az igazán előrelátóak már elkezdték a mézeskalácsok sütését, hogy legyen idejük megpuhulni.

Teol.hu

Az igazán előrelátóak már elkezdték a mézeskalácsok sütését, hogy legyen idejük megpuhulni.

Forrás: MW

A sonline.hu talált egy egyszerű, de nagyszerű receptet, amellyel garantáltan finom és puha kalácsok készíthetőek.

A lisztet, a porcukrot, a fűszert és a szódabikarbónát egy nagy tálban összekeverjük. Ezután hozzáadjuk az enyhén megolvasztott margarint, a mézet és a tojásokat, majd egy villával az egészet összekeverjük,  majd kézzel egynemű tésztává gyúrjuk és három egyenlő részre osztjuk.

Az első adag tésztát jól lisztezett deszkán kinyújtjuk, kb.1 centi vastagra, majd süteménykiszúróval tetszőleges formákat szaggatunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a mézeseket, és 180 fokra előmelegített sütőben, pontosan hét percig sütjük őket. Ha picit még puha a közepük, nem baj,  ahogy  hül, szilárdul, ne süssük tovább! 

Hozzávalók:

  • 8 bögre liszt 
  • 1.5 bögre porcukor 
  • 3 teáskanál szódabikarbóna 
  • 1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék 
  • 30 dekagramm  margarin vagy  vaj 
  • 1 bögre méz 
  • 3 tojás 
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában