Klímaszerelés: munkát könnyű, embert nehéz találni

2024.07.21. 07:20

Negyedével nőtt most a forgalom

Az előrelátás kevesek betegsége. Tűzifát a tél beálltakor, klímát a hőség megérkezésekor szokás beszerezni.

Wessely Gábor

A hőhullám következtében megugrott a klímák iránti kereslet.

Komiszár Gábor klímát szerel (A szerző fotója)

A gyártók és forgalmazók már ismerik a piac rezdüléseit. Sebestyén Gyula az egyik nagy, szekszárdi szakcég vezetője azt mondja: körülbelül 20-25 százalékos forgalomnövekedést tapasztaltak az elmúlt hetekben, de nem volt fennakadás. Arra is felhívja a figyelmet, hogy a klímák rendszeres karbantartást, éves tisztítást igényelnek, mert csak akkor lesznek hosszúéletűek.

A tolnai szerelő, Komiszár Gábor is ezekről a dolgokról beszél. A munkája ilyenkor rengeteg. Árajánlatokat készít, tárgyal a beszállítókkal és a megrendelőkkel, van, amikor napi 30-35 telefonos egyeztetést végez. S amellett dolgozik is, egyedül, alkalmazott nélkül. Nemrég ajánlott valakinek 480 ezer forintos segédmunkási bért – úgy, hogy csúcsidőben a szombat se mindig szabad –, ám az illető nem vállalta. Sok klímás dolgozik a térségben (Szekszárd, Tolna, Paks), de megélnek, mert rengeteg a munka.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában