Jó reggelt!

2024.07.23. 16:20

Nehézkes a palackvisszaváltás, de a környezetért tenni kell

Nem szeretik az emberek az új palackvisszaváltós rendszert. De majd megszokják, mert a környezetért tenni kell.

Mauthner Ilona

Környezetért tenni kell, erre valók a visszaváltók, hogy a pet palackok ne borítsák be a környezetet Fotó: Fotó: MW/illusztráció / Forrás: MW / Forrás: MW

Persze, ebben segítségükre lehetne néhány üzlet is. A környezetért tenni kell ezt senki nem vitatja, de ha megnehezítik oktalanul az új rendszer bevezetését – amit az emberek amúgy sem szeretnek – akkor nem lesz könnyű elfogadtatni azt, hogy a környezetszennyezés immár komoly probléma.

Környezetért tenni kell, erre valók a visszaváltók, hogy a pet palackok ne borítsák be a környezetet
Környezetért tenni kell, erre valók a visszaváltók, hogy a pet palackok ne borítsák be a környezetet
Fotó: Fotó: MW/illusztráció / Forrás: MW / Forrás: MW

Rossz helyre tett visszaváltó automata

Bátaszéken például az egyik üzletlánc boltjában úgy helyezték el a visszaváltó automatákat, hogy előbb bemegy a boltba a vásárló az összegyűjtött palackokkal, majd bevásárol – az üres palackoktól még nem tudott megszabadulni – a szatyra tele van velük. Kifizeti a pénztárnál az új termékeket, majd kifelé a boltból áll a rendelkezésére a visszaváltó. Az itt kapott kupont vagy majd legközelebb tudja beváltani, vagy ismét tesz egy kört a boltban a megvásárolt holmival, és ismét sorba áll a pénztárnál, hogy a pénzéhez hozzájusson.

Hát, aki ezt kitalálta mindent elkövetett, hogy elvegye a vásárlók kedvét a visszaváltótól.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában