Több helyen is felbukkant

2024.08.18. 13:28

Őzike szalad Szekszárdon

Őzikét láttak a szekszárdiak a belvárosban szaladni augusztus tizenhatodikán, pénteken. Az őzike a Zodiaco hotelnél szaladt át a kocsiúton a Béla király tér felé. A Szekszárdi Aranyfürt Vadásztársaságtól azt az információt kaptuk, hogy a szekszárdiak hagyják tovább haladni az állatot.

Brunner Mónika

A Szekszárd eseményeit belső körben közlő Szekszárdon hallottam elnevezésű Facebook csoportban jelezték, hogy péntek délelőtt Szekszárdon, a Szent László utcában a Hotel Zodiaco előtt egy őzike, őzbak szaladt át a kocsiúton, és nagyon gyorsan futott a Béla király tér felé. Az őzikét aztán a Szekszárd- Bartina városrészen is látták, egy telken, megijedt egy kutyától, autó volt a közelben, de az autóvezető szerencsére időben észlelte.  

Őz szalad Szekszárdon, a fotó illusztráció
Őzike szalad Szekszárdon, a szekszárdiak azonnal értesítették egymást, az állatvédőket, a gyepmestert, a vadásztársaságot, a fotó illusztráció 
Fotó: Hogya István/Hazai Vadfotós Egylet

Őzike szalad Szekszárdon 

A szekszárdi közösségi médiás csoportban jelezték, hogy az őzikéről már értesítették az állatvédőket, a gyepmestert és a helyi vadásztársaságot is. 

Müller János, a Szekszárdi Aranyfürt Vadásztársaság elnöke lapunknak elmondta, hogy a szekszárdi lakosok hagyják futni az őzet, amely a Séd - pataknál a Szent László utcáig tud menni. Akkor szokták látni a városlakók az őzet, ha ott kijön a mederből, mert például kiugrasztotta egy kutya.

A vadállat végig a patak mellett, a Remete utcában tud haladni, onnan kijut a Kápolna térre, és ott már kint van a határon, a szőlők között. Müller János elmondta, hogy eszükbe nem jut esetleg fegyvert használni az őz ellen, ugyanis szigorú szabályozások vannak a fegyverhasználat tekintetében, városban nem lehet vadat lőni. Hozzátette: a városokban futó vadakat megpróbálják életben tartani, hiszen szükségünk van rájuk. 

Idén februárban is beszámoltunk egy hasonló esetről, amikor Szekszárdon csodaszarvas rótta az utcákat.  Az őzek szekszárdi elszaporodása is gyakori téma. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában