Felújítás

2024.09.15. 19:00

Csúnya, de sokba kerül a felújítás? Próbálkozzunk a csempefestéssel

Az ház- és lakásfelújítás egyik nagy dilemmája, hogy hogyan varázsoljuk újjá azt, amire nincs pénzünk. Egyre többen vágnak bele a csempék megújításába is, írja a Lakáskultúra.

Teol.hu

A Lakáskultúra magazin ismerteti, hogy ha például megújítanánk a fürdőszobánkat, próbálkozzunk csak a csempe felújításával. Nincs szükség bontásra, és még szakember sem kell a munka elvégzéséhez, az eredmény pedig látványos. Szükségünk lesz ecsetre, bársonyhengerre, maszkolószalagra, alapozó festékre, zománc- vagy alkid festékre. 

Csúnya, de sokba kerül a felújítás? Próbálkozzunk a csempefestéssel
Tisztább, szebb lesz a fürdőszoba Fotó: Lakáskultúra

Az első és legfontosabb lépés a felület megtisztítása, amelyhez csak egy puha rongyra van szükség. Ne használjunk erős vegyszereket vagy vízkőoldót, azonnal töröljük le a nedvességet. A felület legyen makulátlanul tiszta és zsírmentes, ez utóbbira különös gonddal figyeljünk oda. A fedőfestéknek feltétlenül tartós, jó minőségű terméket válasszunk. Jó ha tudjuk, hogy a festék a csempe eredeti domború mintáját nem fogja eltüntetni. A festett csempe egyébként sokáig szép marad függőleges felületeken, ahol nem áll meg a víz, illetve az olyan burkolaton, amit nem szükséges napi szinten átmosni, súrolni. Ám ne feledjük, hogy a csempefestés inkább átmeneti, mintsem hosszú távú megoldás, írja a Lakáskultúra. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában