Hagyomány

3 órája

Faültetéssel ünneplik gyermekeiket a dombóvári családok

Régi hagyomány, hogy a családok gyermekeik születését egy facsemete elültetésével ünneplik. Az ültetés szép szimbóluma az új élet születésének, az ember és természet megbonthatatlan kapcsolatának, és ahogyan a fa gyökeret ereszt, reméljük a gyermekek is úgy kötődnek majd szülővárosukhoz.

Balogh Éva

(Beküldött fotó)

Dombóvár idén is megszervezi a hagyományos faültetési akciót, melyre október 24-én várják a szülőket és nagyszülőket. Az esemény célja, hogy azok a családok, ahol 2023. október 1. és 2024. szeptember 30. között született gyermek, facsemetét ültessenek gyermekük tiszteletére, maradandó emléket hagyva ezzel.

(Beküldött fotó)

A faültetésre a Gyár utca menti zöldterületen, a Kiskonda-patak mellett kerül sor, 15 órakor. Rossz idő esetén az esőnap november 7-re van kitűzve, szintén 15 órai kezdettel. A szervezők arra kérik az érdeklődőket, hogy jelentkezésüket legkésőbb október 18-ig nyújtsák be a Dombóvári Művelődési Ház portáján, vagy a e-mailen, a dmhkft @gmail.com címen.

Tegyen Ön is gyermeke jövőjéért – ültessen egy fát, és teremtsen egy élő emléket, ami generációkon átívelően hirdeti a család összetartozását!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában