Gyerünk!

2 órája

Világ Gyalogló Nap, hogy idén is mozgásban legyen az egész világ

A Világ Gyalogló Naphoz, amelyet a Magyar Szabadidősport Szövetség szervez, Dombóvár is csatlakozik. A Világ Gyalogló Nap célja, hogy minél több embert megmozgasson. Október 26-án reggel mindenkit várnak a Szigeterdőben a „szoborpark” mellett, hogy közös sétával tegyenek az egészségükért.

Balogh Éva

A Világ Gyalogló Nap 2024 nem csupán egy egyszerű séta, hanem egy országos programsorozat, amelynek célja, hogy népszerűsítse a gyaloglás egészségre gyakorolt ​​jótékony hatásait. A gyaloglás az egyik legegyszerűbb és legősibb mozgásforma, amit minden ember, aki nincs akadályoztatva, tud és talán szeret is űzni. Ez a legelemibb mozgásunk. 

Világ Gyalogló Nap
Világ Gyalogló Nap 2024 Dombóváron is a Béke Parkban (a kép illusztráció)
Fotó: Sebestyén Hajnalka (MW archív)

Miért érdemes csatlakozni a Világ Gyalogló Nap 2024-hez?

Először is, a gyaloglás egészségre gyakorolt ​​hatása rendkívül pozitív. Ez a mozgásforma nem igényel különösebb előkészületet, hatékonyan növeli a fizikai aktivitást és javítja a közérzetet. Az esemény célja, hogy minél több embert szerte az országban megmozgasson, hogy kiszakadjunk a digitális világ fogságából, és élvezzük a természetet.

Különlegessége, hogy nem csak Dombóvár ad otthont hasonló programoknak, hanem országosan számos település csatlakozott. A helyi közösségek együtt gyalogolva erősíthetik kapcsolataikat, legyen szó iskolai csoportokról, nyugdíjas közösségekről vagy baráti társaságokról.

Őszi feltöltődés és helyi nevezetességek

A Világ Gyalogló Nap 2024 nem csak az egészségről szól tehát, hanem a közösségi élményekről és a helyi természeti értékekről is. A program kiváló lehetőségeket kínál arra, hogy közösségi kapcsolatokat ápoljunk, új embereket ismerjünk meg, miközben egy más nézőpontból fedezzük fel újra közvetlen környezetünket.

Az esemény résztvevői között különféle díjakat is kiosztanak, így mindenki számára extra motivációt biztosítanak a részvételhez. A túrákon való aktív részvétel mellett mindenkit személyre szóló oklevéllel jutalmaznak. A Magyar Szabadidősport Szövetség által koordinált programsorozat minden évben egyre több résztvevőt vonz, és számos új közösséget mozgat meg. Dombóváron a Szent Lukács Kórház kezdeményezte, hogy a Szigeterdőben egy közös séta keretében legyen idén nemzetközi gyaloglónap. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában