rádiózás

2018.11.24. 13:50

Indulhat a Paks FM, tehát folytathatja a Fortuna stábja

MTI/TEOL

Fotó: Shutterstock illusztráció

A Paks FM Kft. lett a Paks 96,3 MHz-es helyi rádiós frekvencia kereskedelmi hasznosítására kiírt pályázatának nyertese – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Kommunikációs Igazgatósága az MTI-vel.

A pályázaton egyedül induló szolgáltató a tervek szerint Paks FM néven kezdi meg adását, erre a hatósági szerződés megkötése után 120 nap áll rendelkezésére.

A cég mögött a Fortuna rádió jelenlegi tulajdonosi köre, Strasszer Andrea és dr. Strasszer Tamás áll – mint azt a fortunaradio.hu oldalon közzé is tették, akárcsak azt, hogy paksi helyi rádiós frekvencia ügye ezzel 25 hónap bizonytalanság után oldódik meg. A közleményből kiderül, hogy a rádió médiaszolgáltatási jogosultsága 2017. júniusában járt le, ezért 2016 novemberében pályázatot adtak be a frekvenciára, ám a Médiatanács érvénytelenítette a paksi frekvencia pályáztatását, amit hosszas jogorvoslati eljárás követett, mégis úgy tűnt, idén augusztusban végleg elhallgathat a Fortuna.

A nemrég lezárult újabb pályázat eredményeként azonban a tulajdonosi kör további hét évre kap helyi rádiós médiaszolgáltatási jogosultságot. A Médiatanáccsal való szerződés aláírása heteken belül várható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!