Statisztika

2024.07.21. 07:11

Tolna vármegyében van a legkevesebb dolgozó

Tolna vármegyében a foglalkoztatási arány az idei év első negyedévében 66,5 százalék volt a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint. Hazánkban Tolna vármegyében van a legkevesebb dolgozó.

Brunner Mónika

A foglalkoztatási ráta, más néven foglalkoztatási arány, vagy foglalkoztatottság a munkában állóknak a teljes munkaképes korú népességhez viszonyított százalékos aránya. A Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adatai szerint az idei év első negyedévében Tolna vármegyében volt a legkevesebb dolgozó, a foglalkoztatási arány nálunk mindössze csak 66,5 százalék. 

diákmunka tolna vármegye foglalkoztatottság foglalkoztatási ráta
A KSH adatai szerint Tolna vármegyében van a legkevesebb dolgozó, nálunk a foglalkoztatási arány hatvanhat és fél százalék
Forrás: MW

Tolna vármegyében a legkevesebb dolgozó

A KSH adatai szerint kicsivel többen dolgoznak Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében, ahol a foglalkoztatottság 67,3 százalék. Nógrád vármegye a harmadik helyen áll, 68,2 százalékkal. A negyedik helyen Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye végzett 68,3 százalékkal. Az ötödik pedig a szomszédos megyénk Baranya vármegye, itt a foglalkoztatási ráta 68,9 százalék. 

Zala az első tízben 

A hatodik Somogy vármegye 69,6 százalékkal, a hetedik Békés vármegye (71,4 százalék), a nyolcadik Heves vármegye (71,6 százalék), a kilencedik Hajdú -Bihar vármegye (71,9 százalék), a tizedik pedig Zala vármegye (73,2 százalék). A sor a következő vármegyékkel folytatódik: Csongrád-Csanád vármegye (73,5 százalék),  Jász-Nagykun-Szolnok vármegye (74,3 százalék), Bács-Kiskun vármegye (74,3 százalék), Pest vármegye (76,6 százalék), Budapest főváros pedig 79,5 százalék. 

Győr-Moson-Sopronban a legtöbb dolgozó

Fejér vármegyében 77,5 százalék a foglalkoztatási arány, Veszprém vármegyében pedig 78,2 százalék. A legtöbb dolgozó Komárom-Esztergom vármegyében (78,8 százalék), Vas vármegyében (79,6 százalék) van, hazánk abszolút legtöbb dolgozót foglalkoztatója pedig Győr-Moson-Sopron vármegye, ahol 80,6 százalék a foglalkoztatási ráta. 

A KSH adatai szerint Magyarországon a gazdaságilag inaktívak közül többen megjelentek a munkaerőpiacon az idei év első negyedévében: tizenhatezer fővel többen dolgoztak, mint a múlt évben ugyanekkor, miközben a munkanélküliek száma harmincezer fővel nőtt. 

Tolna vármegyében több, mint kétszázezren vagyunk, és hozzánk is járnak át más vármegyékből dolgozni. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!