Mit szállít az autó?

7 órája

Elektromos kukásautó viszi majd a szemetet Pakson

Az Elektromos Hulladékszállító Mintaprojektben Pakson elektromos hulladékszállító járművet tesztelnek.

Révészné Hanol Erzsébet

Elektromos hulladékszállító jármű beszerzésére kapott forrást a paksi önkormányzat az Energiaügyi Minisztérium és a HUMDA Zrt. támogatásának köszönhetően. Az Elektromos Hulladékszállító Mintaprojekt nyitó rendezvényét kedden tartották a polgármesteri hivatalban. Kövecses Péter, a HUMDA Zrt. senior hulladékgazdálkodási szakértője elmondta, hogy az egyéves tesztüzem alatt folyamatosan figyelik majd a járművek használatát, illetve a hulladékgyűjtésben elvégzett feladatait. A fő cél, hogy az elektromobilitást minél szélesebb körben kipróbálják a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásban.

Stelli Róbert beszélt az elektromos járműről
Stelli Róbert beszélt az elektromos járműről
Fotó: Molnár Gyula

Az önkormányzat  a Vertikál Nonprofit Zrt. a HUMDA Zrt.-vel kötött támogatási szerződés alapján bruttó 290 millió forint vissza nem térítendő támogatást kap egy elektromos hulladékszállító jármű és egy töltőállomás beszerzésére. A technológia kapcsán Stelli Róbert, az STP Technic Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a legújabb fejlesztésű, modernizált külsővel rendelkező elektromos járműről van szó, amely a legfejlettebb elektromos csomaggal, akkumulátorral rendelkezik. Ennek köszönhetően a felhasználás során a napi műszakot kényelmesen tudja majd teljesíteni.

Az elektromos járművet várhatóan 2025 első félévének végén üzemelik be a városban – írja a TelePaks.net.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában