Előrejelzés

2024.07.01. 07:27

Ma már enyhül a forróság

A napközbeni hőmérséklet 25-35 fok körül alakul Tolnában.

Teol.hu

Képünk illusztráció

Forrás: Shutterstock

Hétfőn hajnalban elszórtan fordulnak elő zivatarok. Napközben a többórás napsütés után délután főleg a Nyugat- és Délnyugat-Dunántúlon, valamint ÉK-en fordul elő zápor, zivatar. Hidegfront okoz szélerősödést is. 25 és 35 fok között változik a hőmérséklet - ÉNy-on lesz a hűvösebb.

Kedden sok napsütésre számíthatunk, inkább csak a keleti tájakon lesz gomolyfelhős az ég, és itt elszórtan előfordulhat zápor, zivatar. Sokfelé lesz erős az ÉNy-i szél. Felfrissül az idő: 26 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.

A mai napon fronthatás nem terheli szervezetünket. Helyenként előfordulhat zápor, zivatar. A meleg, zivataros időben fülledtté válhat a levegő. Sokaknál jelentkezhet fejfájás, nyugtalanság, a légúti betegeknél nehézlégzés. Az arra érzékenyeknél álmosságérzet és nagyfokú fáradékonyság jelentkezhet. Jelentősebb egészségügyi panasz esetén (fulladás, légszomj) kérjen orvosi segítséget!

Forrás: köpönyeg.hu

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában