Előrejelzés

2024.07.21. 08:55

Szerdáig tart a kánikula

31 fok körüli kánikula várható.

Teol.hu

Fotó: Makovics Kornél

A reggeli elszórt záporok után sok napsütésre számíthatunk ma, és napközben már csak elvétve fordul elő csapadék. 31 fok körüli kánikula várható. Az északkeleti szél néha megélénkül.

Hétfőn igazi strandidő várható sok napsütéssel, délután elszórt záporral, zivatarral. 30 és 35 fok közötti maximumok várhatók. Megélénkül az északnyugati szél.

Folytatódik a kánikula. A tartós hőség leginkább az időseket és a szív-érrendszeri betegeket viseli majd meg, de az egészséges szervezet számára is megterhelő lesz. A megfigyelések szerint ilyenkor fáradékonyság és indokolatlan fáradtságérzet, fejfájás, aluszékonyság léphet fel, valamint fokozódik a fülledtség, ami jelentős terhet ró a szervezetre. A szív-és érrendszeri betegeknél gyakori lehet a szédülés, vérnyomás-ingadozás. Felerősödhetnek a keringési zavarok, vizesedés, nehézlégzés, fulladás jelentkezhet. Erős lesz az UV sugárzás, valamint a hőguta, kiszáradás és leégés veszélye, ezért célszerű a megfelelő védelemről gondoskodni és kerülni kell a déli, kora délutáni órákban a közvetlen napozást.

Forrás: köpönyeg.hu

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában