Ponthatárok kihirdetése

2024.07.18. 10:49

Felvételizők: csak erre a dátumra várnak

Július 10-én járt le az idei felsőoktatási felvételi időszakban a dokumentumpótlás határideje, idén július 16-áig lehetett a felvételizőknek módosítani a jelentkezéskor megadott képzések sorrendjét – írja a felvi.hu. A felvételizők számára a másik fontos időpont a ponthatárok kihirdetésének időpontja.

Mauthner Ilona

A felvételizők már nagyon várják a ponthatárok kihirdetését – a felsőoktatási portál szerint ennek ez idén július 24-én lesz, és ezek elsőként a felvi.hu-n lesznek elérhetők. Ahogy írják, azok a felvételizők, akik a jelentkezéskor megadták mobilszámukat, már aznap SMS-értesítést is kapnak az eredményről.

Felvételizők: sokat számít, hogy milyen eredményt sikerült elérni az érettségin
Felvételizők: sokat számít, hogy milyen eredményt sikerült elérni az érettségin. Fotó: Mártonfai Dénes

A besorolási határozat pedig – amely tartalmazza, hogy a felvételiző mely képzésen kezdheti meg tanulmányait szeptemberben – a ponthatárok kihirdetését követő nyolc napon belül az E-felvételi Hivatalos iratok menüpontjában lesz elérhető, és erről minden jelentkezőt e-mailben is értesítenek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában