Letartóztatás

2024.09.10. 15:36

Bármit ellopott: törött telefont, vérnyomásmérőt, kiskutyát

Lopások, kábítószerbirtoklás, garázdaság és testi sértés. Mindez egy 32 éves dunaföldvári férfi bűnlajstroma.

Révészné Hanol Erzsébet

Több lopás, kábítószer-birtoklás vétsége, illetve garázdaság és testi sértés révén is összetűzésbe került a törvénnyel egy dunaföldvári férfi, akit a napokban vettek őrizetbe a rendőrök, és indítványozták letartóztatását. Debreceniné Farkas Edit, a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense úgy tájékoztatott, hogy egy dunaföldvári férfi mondta el a kihallgatásán, hogy 2024. júniusában a 32 éves ismerőse elvette a telefonját és elcserélte pszichoaktív anyagra, hogy a közösen elfogyasztott készletet pótolja. Mindez egy beszerző körúton történt, amikor négyen utaztak el Ercsibe „anyagért”. A telefon nem volt elég, útközben Kulcson egy lezárt konténerből loptak el egy vésőgépet, majd a városba visszatérve egy lakóházba is betörtek, onnan okostévét és wifi routert loptak, hogy pénzzé tegyék azokat.

A dunaföldvári tolvaj egyik zsákmánya: egy vérnyomásmérő
A dunaföldvári tolvaj egyik zsákmánya: egy vérnyomásmérő
Forrás: TVMRFK

Július elején hallgatták ki a 32 éves férfit gyanúsítottként a három lopás miatt, ekkor már nem volt ismeretlen a rendőrök előtt. Februárban Szigethalmon járt autóval, amikor egy igazoltatás során kábítószergyanús anyagokat találtak nála és a gyorstesztje is pozitív lett, ezért kábítószer-birtoklás vétsége miatt indult ellene eljárás. Júliusban egy udvarról lopott el 14 kilogramm vörösréz hulladékot, augusztusban pedig egy, a nyitott kapun kiszökött német juhász kölyköt vitt magával. Szeptember elején, egy ház ablakán feltolta a redőnyt, bemászott és vérnyomás-, valamint vércukorszintmérő készüléket és egy törött telefont lopott el.

Szeptember hetedikén érkezett az újabb bejelentés, hogy a helyi piacon két férfi hangos szóváltást követően összeverekedett. A beszerzett információk alapján a dunaföldvári rendőrök elfogták és előállították a korábban már meggyanúsított férfit. Garázdaság és testi sértés miatt kihallgatták, majd őrizetbe vették és indítványozták letartóztatását.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában