Online bűnözés

2024.09.13. 15:48

Csalók az MNB nevével hirdetnek befektetési programokat

Csalók az MNB nevével hirdetnek hamis befektetési lehetőségeket a közösségi médiában. A jegybank felhívja a figyelmet az átverésekre és arra, hogy senki ne dőljön be az irreális hozamígéreteknek.

Balogh Éva

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) figyelmeztetést adott ki, miszerint bűnözők hamis befektetési programokat hirdetnek a jegybank nevével a közösségi médiában. Az áldozatokat adatmegadásra és minimálisan 90 ezer forintos befizetésre veszik rá, irreálisan akár heti 100 százalékos hozamígéretekkel. 

A csalók különböző álneveken (pl. Luna Capitals, Cosmos Capital) működnek, és a hitelesség érdekében az MNB engedélyszámát használják. Az MNB nyomatékosan kijelentette, hogy ilyen befektetési programokat nem indítottak, és garanciát sem vállalnak ezekre. Ha valaki pénzt adott át csalóknak, vagy a bankszámlájával való visszaélésre gyanakszik, azonnal értesítse a rendőrséget és a számlavezető bankot. 

A Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányságnak bejelentést bármilyen gyanús online tevékenység észlelése esetén a [email protected] email címen lehet tenni. A kiberpajzs.hu  oldalon folyamatosan frissülő információkat lehet találni az online bűnözés megelőzése témakörben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában