Állt már bíróság előtt

1 órája

Ismerősét lopta meg egy holland fiatal

A sértett tudta nélkül ment be az ingatlanba a fiatalkorú vádlott, aki ismerőse telefonját emelte el, és adta tovább.

Révészné Hanol Erzsébet

A sértett tudta nélkül ment be az ingatlanba a fiatalkorú vádlott (Illusztráció: Shutterstock)

Egy holland fiatallal szemben emelt vádat a Szekszárdi Járási Ügyészség szabálysértési értékre, helyiségbe a jogosult tudta és beleegyezése nélkül bemenve elkövetett lopás vétsége miatt.

A 15 éves vádlott 2024. január 11-én délután bement egy ismerőse lakóházába a lezáratlan bejárati ajtón keresztül. Mivel a sértett nem tartózkodott otthon, a fiú elvette a konyhaasztalon lévő, közel huszonötezer forint értékű mobiltelefonját. A vádlott ezt követően kivette a készülékből a SIM kártyát, majd a telefont – használat céljából – átadta egy ismerősének. A sértett barátnője az ellopott mobiltelefont felismerte a vádlott ismerősénél, aki azt visszaadta a sértettnek, így az okozott kár nagyrészt megtérült.

A fiatalkorú vádlott már 2023-ban is állt bíróság előtt. Vele szemben a járási ügyészség végrehajtásában felfüggesztett fiatalkorúak fogháza büntetés kiszabását, a felfüggesztés idejére pedig pártfogó felügyelet alkalmazását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál – tájékoztatott dr. Kiss Yvette, a Tolna Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában