Balesetek

2024.09.02. 13:49

Ismét fekete volt a hétvége Tolnában

Augusztus utolsó hétvégéjén ketten haltak meg a vármegye útjain – tájékoztatott a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Teol.hu

Baleset történt pénteken a Vöröskeresztnél

Fotó: Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Mint arról korábban írtunk, 2024. augusztus 30-án, pénteken 11 óra 40 perc körüli időben történt egy baleset a 6-os és 63-as főutak kereszteződésében. Egy autós közlekedett a 63-as főúton Szedres irányából, majd a 6-os főút kereszteződéséhez érve az Állj! Elsőbbségadás kötelező jelzőtábla utasítását figyelmen kívül hagyva megkezdte a kikanyarodást balra, Budapest irányába. Egy Paks felől érkező autós az ütközést nem tudta elkerülni. A kanyarodó jármű vezetője a balesetben olyan súlyosan megsérült, hogy a gyors orvosi beavatkozás ellenére a helyszínen életét vesztette.  

Másnap, augusztus 31-én, szombaton este 20 óra 45 perc körüli időben egy autós a 6232-es mellékúton közlekedett, amikor a 2-es kilométerszelvényben a kocsi jobb elejével elütött egy, a jobb oldali forgalmi sávban gyalogosan közlekedő és láthatósági mellényt nem viselő férfit. A sérültet a mentők beszállították a kórházba, de másnap délután az ellátás ellenére belehalt sérüléseibe.

A hétvégén további két súlyos sérüléssel járó és 13 anyagi káros közlekedési eseménynél intézkedtek kollégáink. Mindkét esetben motoros sérült meg. Egyikük pénteken délután 18 óra körül a 65-ös főúton Tamási és Szakály között egy balra ívelő kanyar után jobbra letért az útról, majd egy oszlopnak ütközött, végül az árokban állt meg. A másik motoros szombaton 17 óra körül a 611-es főúton esett el egy balra ívelő kanyar előtt Dombóvár és Kaposszekcső között.

Az ellenőrzések során hat ittas sofőr ellen indult eljárás. Két esetben 50.000 forintos közigazgatási bírsággal ért véget az intézkedés, a többiek ellen büntető feljelentést tettek az egyenruhások. Szombaton este egy férfi az árokba hajtott autójával Nagyszokolyban. Az esetében mért magas eredmény rekordnak számít, ráadásul a sofőrt korábban már eltiltották a járművezetéstől.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában