Közlekedés

3 órája

Lezárják a főutat a dunai árhullám miatt

Időszakosan teljesen lezárják az 55-ös főút Pörböly és Baja közti szakaszát. Az arra közlekedők kizárólag rendőri felvezetéssel haladhatnak át az érintett útszakaszon – tájékoztatott szombaton a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Teol.hu

Mint arról korábban beszámoltunk, a dunai árhullám közeledtével az 55-ös főút Pörböly és Baja közti szakaszán szeptember 20-án 00:00 órától 60 km/h-s forgalomkorlátozás van érvényben.

rendőrautó
Fotó: Police.hu

Az érintett útszakaszon szeptember 21-én 22 óra és szeptember 22-e 04:00 óra között, valamint szeptember 22-én 22 óra és szeptember 23-án 04:00 óra között a főút érintett szakaszát teljes szélességében lezárják. Az arra közlekedők – a forgalom nagyságától függően – arra számíthatnak, hogy mind Pörböly, mind Baja irányából 20km/h-s sebességkorlátozás mellett kizárólag rendőri felvezetéssel haladhatnak át a fenti időszakban az érintett útszakaszon.

A szombati és a vasárnapi nap többi időszakaszában 60 km/h-s sebességkorlátozás mellett fokozott óvatossággal közlekedhetnek az 55-ös főút Pörböly és Baja közti szakaszán. A rendőrség továbbra is kéri, hogy az érintett területen a lezárás időszakán túl is különös figyelemmel közlekedjenek a fokozott vadveszély miatt. Ugyanis az érintett terület melletti erdőkből az ár elől menekülő vadak gyakrabban bukkanhatnak fel az úton és annak közelében.

Továbbra is 40 km/h-s sebességkorlátozás van érvényben a 6-os főút paksi szakaszán a Lidl áruház és az OMV töltőállomás között szeptember 20-án 14:00 órától az árhullám levonulásáig.

Gerjenben már szeptember 21-én 10:00 órától lezárták az 51365-ös jelű, Gerjen hajóállomáshoz vezető utat.

A hétvégén további forgalomkorlátozásokra és útlezárásokra lehet számítani a dunai árhullám miatt. Ezekről is folyamatosan tájékoztatást adunk majd.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában