Vádemelés

2 órája

Rovásírásos rendszámtábla utánzatokkal furikázott, persze, hogy lekapcsolták a rendőrök

A Németországból hazahozott autón rovásírásos utánzatra cserélte a rendszámtáblákat egy férfi. Az ügyészség vádat emelt ellene.

Révészné Hanol Erzsébet

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

Rovásírásos utánzatra cserélte kisteherautója rendszámtábláit egy 59 éves férfi. A Szekszárdi Járási Ügyészség folytatólagosan elkövetett egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette miatt emelt vádat ellene.

A vádirat szerint a férfi 2023 júniusában Németországban, ahol munkavállalóként tartózkodik, megvásárolt egy kisteherautót. Miután Magyarországra, Tolna vármegye egyik községben található ingatlanához vitte a járművet, a német hatósági jelzéseit eltávolította róla, és a helyükre egy-egy rovásírásos táblát szerelt fel. Ezeket egy dekorcégnél csináltatta, és a vádlott nevét és születési idejét jelölték. A német hatósági engedélyt később Németországban az ottani hatóságoknak leadta.

Hiába foglalták le a hamisítványokat, újakat tett fel

A férfi majd' egy évvel később Szekszárdon közlekedett a hamisított hatósági jelzésű kisteherautóval, amikor igazoltatták. Az eljáró rendőrök a hamis hatósági jelzéseket lefoglalták. Az ingatlanára visszatérve azonban a vádlott még aznap felszerelt a kisteherautóra egy másik pár, a lefoglaltakkal tartalmukban és kinézetükben megegyező, rovásírásos, hatósági jelzést utánzó táblát, amelyeket a nyomozó hatóság tőle rövid időn belül a helyszínen szintén lefoglalt.

A vádlott emellett egy másik, ugyancsak Németországból behozott gépkocsi német hatósági jelzéseit is leszerelte, melyek helyére egy-egy hamis, a saját vezetéknevét tartalmazó jelzést szerelt fel. A férfivel szemben a járási ügyészség tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetés kiszabását és a lefoglalt azonosító táblák elkobzását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál – tájékoztatott dr. Kiss Yvette, a Tolna Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában