Vádirat

2 órája

Sorozatban követte el a lopásokat a vádlott

Bűncselekmények sorozatát követte el egy 35 éves férfi, hogy így fedezze mindennapi életvitelét.

Révészné Hanol Erzsébet

A kép illusztráció.

Fotó: Mike_shots

Több rendbeli lopás bűntette, illetve lopás vétsége, valamint jogosulatlanul megszerzett elektronikus készpénz-helyettesítő fizetési eszköz felhasználásával elkövetett csalás bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Szekszárdi Járási Ügyészség egy 35 éves férfi ellen, aki 2023 szeptembere és 2024 áprilisa között a mindennapi életvitelét bűncselekmények rendszeres elkövetéséből származó jövedelemmel akarta fedezni.

A férfi bűnlajstromát dr. Kiss Yvette, a Tolna Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője ismertette. A vádirat szerint a vádlott 2023. szeptember 9-én délelőtt egy tolnai élelmiszerbolt előteréből kisétált egy ott vásárló nő kerekes bevásárló kocsijával, amit a vásárlás idejére a sértett az ott lévő rakodó pult alatt helyezett el. A sértettnek okozott hétezer forintos kár nem térült meg.

Tolnán egy másik élelmiszerüzletben 2023. október 8-án délután a hűtőpultból kivett és a ruházatába rejtett egy dobozos üdítőt, ezt azonban az egyik eladó észrevette, ezért amikor a vádlott más termékekkel a kezében a pulthoz lépett, az eladó felszólította, hogy fizesse ki azt is, amit elrejtett. A férfi ekkor először értetlenséget tettetett, majd az üdítőt visszatette a hűtőbe.

A szekszárdi autóbusz pályaudvaron 2024. április 19-én kora este egy nő hátán lévő táska oldalsó zsebéből észrevétlenül kivette a 200 ezer forint értékű mobiltelefont, amit később több személynek megpróbált értékesíteni. A sértettnek okozott kár a nyomozás során lefoglalással megtérült.

Röviddel ezt követően, még ugyanazon az estén egy áruház parkolójában lévő dohánybolt előtti járdaszakaszon kivette egy nő letámasztott kerékpárjának csomagtartójából a sértett szatyrát, a benne lévő mobiltelefonnal, szemüvegtokkal és bankkártyával. A sértettnek ezzel 40 ezer forint kárt okozott. A vádlott a mobiltelefont később hatezer forintért eladta egy ismerősének, aki a telefon eredetéről nem tudott.

Ezután megkérte egy ismerősét, hogy egy bankautomatánál ellenőrizze, hogy mekkora összeg van az említett bankkártyán. Az ismerősét azonban tévedésbe ejtette, mert neki azt állította, hogy az édesanyja bankkártyájáról van szó. A férfi egy tolnai automatánál meg is kezdte az egyenleg lekérdezését, a kártyát azonban az automata elnyelte, mivel a sértett addigra a kártyát letiltotta.

A vádlott többszörösen büntetett előéletű. Vele szemben a járási ügyészség halmazati büntetésül börtönbüntetés kiszabását, a közügyektől eltiltását és vagyonelkobzást szorgalmaz a Szekszárdi Járásbíróságnál.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában