Tűzeset

6 órája

Leégett a szakályi fiatal pár otthona (galéria)

Teljes terjedelmében égett egy családi ház október huszonegyedikén hétfő délután Szakályban, a Zrínyi utcában. Lapunk megtudta, hogy egy fiatal pár otthona veszett oda, a tűzeset után az első éjszakát ismerősüknél töltötték, majd átköltöztek másik szakályi ingatlanjukba. Leégett ingatlan Szakályban.

Brunner Mónika

Teljes terjedelmében égett egy családi ház hétfőn Szakályon

Fotó: Dubóczki Dániel (Tamási ÖTP)

A Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján számolt be arról, hogy teljes terjedelmében égett egy családi ház hétfő délután a településen, a tűzesethez a tamási önkormányzati és a dombóvári hivatásos tűzoltók vonultak. Három vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat. Az ingatlan leégett, lakhatatlanná vált. 

Leégett egy szakályi pár otthona
Szakály, 2024. október 21-én hétfőn 
Szerencsére a tűzesetben nem sérültek meg
Leégett egy szakályi pár otthona október huszonegyedikén, hétfőn Szakályban. Szerencsére a tűzesetben nem sérültek meg, ám sajnos háziállatok elhullottak
Fotó: Dubóczki Dániel (Tamási ÖTP)

Leégett a fiatal pár otthona 

A katasztrófavédelmi beszámolóban az is szerepel, hogy a tűzben háziállatok hullottak el, ám szerencsére személyi sérülés nem történt. Az épület két felnőtt lakója a rokonaikhoz költözött. Feuerbach Szabolcs, Szakály polgármestere megkeresésünkre elmondta, hogy utoljára talán tíz-tizenkét éve történhetett háztűz a településen.

Még nem tudni, hogy mi okozhatta a hétfői tűzesetet, amely során a szakályi családi ház teljesen lakhatatlanná vált. Feuerbach Szabolcs elmondta, hogy fiatal pár lakott a házban, a tűzeset utáni első éjszakát az ismerősüknél töltötték, majd egy másik szakályi ingatlanba költöztek. A tűzeset utáni napon, kedden már a szakályi önkormányzathoz is fordultak segítségért, valamint a szakályi önkormányzat is felajánlotta számukra a segítséget. Szakályban körülbelül ezerháromszázan laknak. 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában