mucsfa

2020.07.17. 12:30

A honlap megtéveszt, ha a polgármestert keresik

Brunner Mónika

Forrás: MW

A polgármesteri hivatal és Mucsfa hivatalos honlapján még az előző ciklus polgármestere és képviselői szerepelnek, ugyanígy a hivatali elérhetőségeket sem frissítették, ám azok azért jellemzően helytállóak. Mindez okot adhat a félreértésekre, ezért megkerestük a település polgármesterét, Katona Csabát.

– A honlapot azért nem cseréltük le eddig, mert bár korábban is volt erről szó, a koronavírus-helyzet miatt megváltozott a fontossági sorrend. Mostanra végre a testületi ülésen napirendre tudjuk tűzni ezt a kérdést is – mondta.

Katona Csaba hozzátette, az előző ciklusban önkormányzati képviselőként látta el feladatait, és azért indult a tavalyi választásokon, mert senki nem akarta elvállalni a polgármesteri tisztséget. Úgy érezte, hogy akkor megpróbálja ő. A munkájával kapcsolatban elmondta, hogy bár más feladatai vannak, ugyanúgy főállásban dolgozik, és hiába került magasabb tisztségbe, nem esik kétségbe, ha meg kell fogni a lapátot, és földmunkákat kell végezni, vagy rá kell ülni a fűnyírótraktorra, és lenyírni a füvet.

A településen jelenleg körülbelül háromszázötvenen élnek, a vírushelyzet mindenkit megviselt, és a súlyadó elvonása is nehezíti a falu életét.

– Jelenleg két nyertes pályázatunk megvalósítása foglal le bennünket, viszi el az energiáinkat. Az egyik a belügyminisztérium által kiírt pályázat keretében, a másik a Magyar Falu Programban nyert támogatás. Az elsőből az orvosi rendelőt újítjuk fel, a másodikból pedig a helyi faluházat, valamint az orvosi rendelőt is új eszközökkel látjuk majd el. Ezenfelül remélhetőleg végre sor kerülhet a honlapunk megújítására is – tette hozzá Katona Csaba.

Természetesen megkerestük az előző ciklus polgármesterét, Antal Józsefet is, aki lapunknak elmondta, hogy tavaly nem indult a tisztségért. Bár a hivatal honlapján még mindig polgármesterként van feltüntetve, jelenleg egyéni vállalkozóként dolgozik, de a saját e-mail-címére, mint polgármester is kap megkereséseket.

– Már én is többször jeleztem a faluvezetés felé ezt a problémát, de még nem történt változás. Remélem, hogy erre mihamarabb sor kerül – mondta Antal József.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában