Őrizzük meg a mentális egészségünket

2023.06.27. 19:45

Nem velünk van a baj, ha lelki problémákat tapasztalunk

Pető Dorina pszichológus volt kedden a Mathias Corvinus Collegium szekszárdi képzési központjának a vendége.

Mauthner Ilona

Pető Dorina (jobbra) pszichológus volt kedden a Mathias Corvinus Collegium szekszárdi képzési központjának a vendége.

Fotó: Kiss Albert

A fiatal pszichológus társalapítója volt a 2020-ban útjára indított Mélylevegő Projektnek. Pető Dorina, többször nyilatkozta, hogy hisz abban, hogy a mentális egészség támogatása társadalmi szinten is lényeges feladat.

Ezért kezdett pszichológus társaival átfogó pszichológiai ismeretterjesztésbe, közös projektjük pedig mára már hazánk egyik legnagyobb közösségi média alapú pszichoedukációs platformjává nőtte ki magát.

Dorina szerint egyébként hazánkban általános probléma, hogy nem vagyunk kellően egészségtudatosak, az emberek egészségi állapota rosszabb, mint azt a gazdasági helyzet indokolná, ez pedig táptalaja lehet a mentális problémáknak.

Hozzátette, az egyik legégetőbb probléma ma Magyarországon a depresszió, valamint az elmagányosodás, akár az időseket, akár az átlag populációt tekintjük. Megjegyezte, mindemellett mindenki próbálkozik valamilyen módszer segítségével megküzdeni a problémáival, viszont sokan az alkoholban és a dohányzásban látják a megoldást, ami pedig egészségtelen.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában