Svédországban köszöntötte a magyarokat államtitkárunk

A Svédországi Magyarok Országos Szövetségének (SMOSZ) jubileumi közgyűlésén vett részt Potápi Árpád János, nemzetpolitikáért felelős államtitkár a hétvégén Svédországban, Hälleberga városában.

Farkas Eszter

Ötvenedik évfordulója alkalmából köszöntötte Potápi Árpád János, nemzetpolitikáért felelős államtitkár a svédországi magyar közösséget Hälleberga-ban.

Potápi Árpád János Dr. Müller Adriennel, Magyarország stockholmi nagykövetével és Bihari Szabolccsal, a SMOSZ elnökével
Potápi Árpád János Dr. Müller Adriennel, Magyarország stockholmi nagykövetével és Bihari Szabolccsal, a SMOSZ elnökével
Forrás:  Facebook

„Isten éltesse a megalakulásának 50. évfordulóját ünneplő Svédországi Magyarok Országos Szövetségét! Félévszázados lett a svédországi magyarság országos szervezete, a 26 tagszervezetet összefogó SMOSZ. A kerek évforduló alkalmából jubileumi ünnepséget tartottak ma Hällebergában, amelynek résztvevőit köszöntöttem a magyar kormány nevében.
Az 1974-ben megalakult SMOSZ 1956 eszmei örökségét ápolja. Fő célja összefogni a svédországi magyarságot, élénkíteni a tagegyesületek működését, azok együttműködését, valamint életben tartani a tagok magyarságtudatát, ápolni a magyar nyelvet, kultúrát és hagyományokat, kulturális hidat teremteni a svédországi és Kárpát-medencei magyarság között.
A szervezet elnöke 1994 óta, 30 éve Bihari Szabolcs, akit az idei közgyűlésen újra elnöknek választottak. Munkájához ezúton is szívből gratulálok, a SMOSZ vezetőinek és tagjainak pedig sok sikert és még nagyon sok eredményes évet kívánok a svédországi magyarság szolgálatában!” - írja közösségimédia felületén az államtitkár.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában