Múzeumok Éjszakája

2024.06.27. 07:05

Pikniket rendezett az Atomenergetika Múzeum

Idén is jól sikerült családi program kerekedett a Múzeumi Piknikből. A paksi Atomenergetikai Múzeum így csatlakozott a Múzeumok Éjszakája idei rendezvényéhez.

Révészné Hanol Erzsébet

Pakson az Atomenergetikai Múzeum is csatlakozott a Múzeumok Éjszakája programjaihoz, és mivel a labdarúgó Európa-bajnoksághoz kapcsolódóan a gólpassz volt a témája az idei rendezvénydömpingnek, a szervezők törekedtek rá, hogy minél több olyan látványelemmel készüljenek, amely gömbölyű, labdaszerű.

Labdát idéztek a játékok, a kísérletek az Atomenergetikai Múzeum programján
Labdát idéztek a játékok, a kísérletek az Atomenergetikai Múzeum programján
Fotó: Molnár Gyula

Enyedi Bernadett igazgató a TelePaksnak elmondta, hogy gömbformaként adta magát a planetárium ötlete, de emellett a többi tudományos ismeretterjesztő látnivalónál, fizikai kísérletnél, játéknál is az volt a cél, hogy az valamiképp a labdát idézze. A látványos fizikashow például az „Ez így gömbölyű” címet viselte.

Az atomerőmű létesítményi tűzoltói a magasból mentő szer emelőkosarával vitték fel a magasba az érdeklődőket, illetve sugárcsővel célba is lehetett lőni. Továbbá a Berek Brothers és az Electric Soul koncertje szórakoztatta a közönséget az ASE csarnok mellett megrendezett Múzeumi Pikniken.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában