Volánbusz

2024.06.30. 12:28

Autópályán mehetünk busszal Budapestre

A megépült új Duna-hídon, Kalocsa és Paks között idén július elsejétől kedvezőbbé válik a helyközi autóbuszos közlekedés a kalocsai és paksi kistérségek között. A nyári időszakban új eljutási lehetőségek várják a térségből a Balatonra utazókat is. A Budapest-Baja között közlekedő gyorsjáratok az M6-os autópályán és az új Duna-hídon át közlekednek.

Brunner Mónika

Érdemes tájékozódni, mielőtt buszra szállunk, mert július elsejétől megváltozik a helyközi autóbuszos közlekedés a kalocsai és paksi kistérségek között. Budapestre már az autópályán is eljuthatunk Fotó: MW archívum

A Kalocsa és Paks közötti összeköttetést biztosító új Duna-híd megépítésével idén július elsejétől kedvezőbbé válik a helyközi autóbuszos kiszolgálás a kalocsai és a paksi kistérségek között, tájékoztatott a Volánbusz Zrt. A nyári időszakban új eljutási lehetőségek várják a térségből a Balatonra utazókat is. A Volánbusz Budapest és Baja között közlekedő gyorsjáratai – amelyek Budapest és Kalocsa között megállás nélkül haladnak–, az 51-es út helyett az M6-os autópályán és az új Duna-hídon át közlekednek július elsejétől.

budapest járat busz szekszárd volánbusz autópályán
Érdemes tájékozódni, mielőtt buszra szállunk, mert július elsejétől megváltozik a helyközi autóbuszos közlekedés a kalocsai és paksi kistérségek között. Budapestre már az autópályán is eljuthatunk
Fotó: MW archívum

Autópályán Budapestre busszal

A hét utolsó munkanapján közlekedő autóbuszok Kalocsa és Baja között leszálló utasok részére Bátya, Fajszi elágazás, Dusnok, Sükösd, Érsekcsanád és Bajaszentistván megállóhelyeken is megállnak. Munkanapokon és szabadnapokon a Budapestről eddig délután négy óra öt perckor induló autóbusz húsz perccel később  indul, és az 51-es út helyett az M6-os autópályán közlekedik Kalocsán és Baján át Bácsalmásig. Így Budapestről a délutáni időszakban a jelenleginél mintegy húsz perccel rövidebb menetidővel lehet többek között Kalocsára, Bajára és Bácsalmásra utazni. 

Menetrendmódosítás 

Ezzel együtt egyes autóbuszok menetrendje is kismértékben módosul. Új járatok közlekednek Kalocsa és Paks között, Foktő érintésével. Ehhez kapcsolódóan autóbuszok a jövőben csak Kalocsa belterületén közlekednek. A Szekszárd és Kalocsa között az M9-es autópályán közlekedő egyes járatok megszűnnek. Helyettük új járatok közlekednek Szekszárd és Kalocsa között Tolna, Fadd és Gerjen érintésével. 

Új járatok 

Új járatok indulnak Kalocsa és Fajsz között is, tanítási napokon. A  Kalocsa–Ordas–Dunapataj autóbuszvonal menetrendje kismértékben változik: módosul a járatok indulási ideje, valamint a menetidő és több járat Foktő érintésével közlekedik. 

Balatoni lehetőségek busszal a nyáron 

Új eljutási lehetőségek várják a nyári időszakban a térségből a Balatonra utazókat: reggel hét óra harmincöt perckor Bajáról Siófok felé, késő délután öt óra tíz perckor pedig visszairányban közlekedik autóbusz Kalocsa, Paks és Enying érintésével. Hétvégén pedig Szekszárdról délelőtt háromnegyed tizenegy előtt öt perccel Siófokra és délután egy óra tíz perckor visszairányban új járatok indulnak. Ehhez kapcsolódóan június huszonkettedikétől a Szekszárdon keresztül Baja és Fonyód között közlekedő járatok megszűntek. 

Részletes információ, menetrend és térkép a Volánbusz honlapján érhető el.

A kivonatos menetrend itt érhető el. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában