Döntések

2024.06.27. 16:00

Letette polgármesteri esküjét Berlinger Attila (videó)

Szekszárd újonnan megválasztott polgármestere a közgyűlés elején tette le városvezetői esküjét dr. Takács Zita, a Helyi Választási Bizottság elnöke előtt. Berlinger Attila ezt követően arról beszélt köszöntőjében, hogy minden erejével Szekszárdért és a lakóiért dolgozik a jövőben.

Bencze Péter

Berlinger Attila rövid székfoglaló beszédének elején megköszönte a rá szavazó közel 7800 szekszárdi belé vetett bizalmát. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy – ahogy azt a kampány idején többször is elmondta – nem csak a rá voksolókat, hanem valamennyi, a városban élő állampolgárt kívánja polgármesterként szolgálni.

Berlinger Attila csütörtökön tette le a polgármesteri esküjét. Ezt követően levezette a közgyűlés júniusi ülését.
Berlinger Attila csütörtökön tette le a polgármesteri esküjét. Ezt követően levezette a közgyűlés júniusi ülését.
Fotó: Makovics Kornel

Az a vágyam, hogy az egymás iránt tanúsított tisztelet és megbecsülés, illetve a munka iránti alázat vezesse utunkat a jövőben.

– mondta Berlinger Attila.

A településvezető arra kérte a közgyűlés mostani tagjait, tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy az októberben felálló új testület a munkához szükséges valamennyi információval rendelkezzen, hiszen ez Szekszárd, és a város lakóinak érdeke. A polgármester végül úgy fogalmazott:

Kívánom, hogy az elmúlt évekhez képest nagyobb összefogás és egység alakuljon ki a város fejlődése érdekében.

A közgyűlési ülésen részt vett Horváth István, Szekszárd országgyűlési képviselője is, aki Berlinger Attilát követően arról beszélt, a június 9-én megválasztott új képviselők hatalmas felelősséget vállaltak, hiszen az emberek számon kérik majd rajtuk a kampány ideje alatt tett vállalásaikat. Horváth István szerint ezért rengeteg munka vár majd az új közgyűlésre. A politikus ugyanakkor hangsúlyozta, hogy mindenben segíti a város vezetőit, hiszen közös céljuk Szekszárd fejlesztése.

Szekszárdnak békére van szüksége, társadalmi békére van szüksége. Nem a széthúzás és a különböző politikai performanszok azok, amik a várost előreviszik, hanem az alázatos munka, a közösségért végzett, elkötelezett tevékenység, és az a fajta összefogás, ami a várost előre tudja vinni.

Gonda Mária lett Berlinger Attila utódja a Szekszárdi Közművelődési NKft. élén

A mostani közgyűlés során zárt ajtók mögött tárgyaltak a képviselők arról, ki vezesse tovább a Babits Mihály Kulturális Központot, valamint a Szekszárdi Közművelődési NKft-t. Az intézmény és az önkormányzati cég ügyvezetője eddig ugyanis Berlinger Attila volt. Ő viszont már polgármesterként dolgozik Szekszárdért, így gondoskodni kellett az utódjáról.

Végül, az a döntés született, hogy Gonda Máriát, a jelenlegi igazgatóhelyettest bízzák meg év végéig az ügyvezetői feladatok ellátásával. Később, várhatóan ősszel, pedig pályázatot írnak ki a vezető tisztség betöltésére.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában