Simontornya előtt is komoly lehetőségek állnak

Simontornya előtt komoly lehetőségek állnak, de ehhez sok mindennek változnia kell – mondja a választás előtti kampány végéhez közeledve Szabó Attila, a Fidesz-KDNP ottani kampányfőnöke, korábbi képviselő, alpolgármester – mert a nagy múltú város, a még regnáló képviselőtestület igyekezete ellenére, leszálló ágon van.

Szepesi László

Badics János (balra) agrármérnök, tanár Fidesz-KDNP támogatással, független polgármesterjelöltként indul a választáson

Fotó: Szepesi László

Simontornya lakóit megkérdezve állították össze a programjukat, amelynek fontos része az egyes településrészek közötti jelentős különbség csökkentése. Eddig ugyanis a fejlesztések főleg a város központjára koncentrálódtak.

Szükség van a távolabbi, elmaradottabb részek gyarapítására, szépítésére, s a rendezett városkép visszahozására. Ennek része a virágosítás is, az, hogy évente ezer-ezerötszáz újabb virággal több legyen Simontornyán. Szerepel programjukban a játszóterek biztonságosabbá, színvonalassá tétele, az úthálózat fejlesztése, a burkolat nélküli utcák aszfaltozása, a városban lévő emlékművek, a temető, a templom rendbetétele. Emellett fontos a közbiztonság javítása, amelynek érdekében a kamerarendszert javítani, bővíteni kell.

Szabó Attila beszélt arról: gond, hogy fogynak az emberek Simontornyán, főleg a fiatalok mennek el, így öregszik a város. A változtatás hosszú távú munka eredménye lehet. Hála Isten – mondja –, az óvodákba sok gyerek fog beiratkozni, tervezik kétcsoportos bölcsőde építését is, amelyre pályázott a város. Aztán – folytatta – mindent meg kell tenni azért, hogy az általános, majd a középiskolai tanulmányaikat itt végezzék el. 

Tíz pontban összegezett programjukban szerepel még az egészségügy, az orvosi ellátás javítása, a helyi kis-, és középvállalkozókkal jobb kapcsolat kialakítása, pályázataik segítése, bevonásuk a helyi beruházások megvalósításába. 
Szerepel terveikben a sport újjáélesztése, a sportágak támogatása, a sportcsarnoknak és környékének rendbetétele, s ugyanúgy a kulturális élet fellendítése is.

Badics János agrármérnök, tanár Fidesz-KDNP támogatással, független polgármesterjelöltként indul a választáson. Elmondta, hosszas töprengés után mondott igent a felkérésre. Gyermekkora óta Simontornyán él, az iskolájukban gazdákat képeznek, látja a gondokat, hiányosságokat. Említett néhányat, több szeméttároló kéne az utcákon, padok, buszváró, mellékhelyiséggel, és ami fontos, biciklitárolóval, mert nagyon sokan, akik busszal utaznak a városból, kerékpárral jönnek, s most csak távolabb tudják letenni azt. 

A feladatok megvalósításához, programjuk, ígéreteik teljesítéséhez kell sok segítség, kapcsolat országgyűlési képviselőkkel, országos főhatóságokkal, s kell az önkormányzatban is egy csapat. Most együtt indul Szabó Attilával, Szabó Róberttel és Zsolnai Istvánnal, s reméli, a következő öt évben mind együtt lesznek. És lesznek mások is a képviselőtestületben, és hiszi, hogy valamennyien azért indulnak a választáson, mert a városért akarnak tenni. S ha ez így van, nem lesz gond, mindenkivel biztos, hogy együtt tud dolgozni. 

A választópolgárok kilencedikén dönteni fognak – teszi hozzá. Ők pedig, ha megkapják a bizalmat, megpróbálják becsületesen elvégezni azt a munkát, amelyet vállaltak. 

Azt kéri mindenkitől, legyen bármilyen irányultságú, bármilyen gondolkodású, vasárnap menjen el szavazni, mert azzal hogy valaki mellé oda teszi az x-et, jogosult lesz arra, hogy bírálja, értékelje majd a megtörtént eseményeket. Aki nem teszi ezt, az nem mondhatja, hogy jobb lett, vagy rosszabb az élete, mert azzal, hogy nem szavazott, elvesztette ezt a jogot.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában