Színötös

2024.07.03. 10:48

Három tolnai gimnazista kapott idén Szent István-díjat

Ötvenhét tolnai gimnazista vett részt idén az érettségi vizsgákon. Az összesített érettségi átlag – amelyben az emelt szintű matúrák eredményei is benne vannak – valamivel 4-es felett alakult a Tolnai Szent István Katolikus Gimnáziumban.

Teol.hu

A három Szent István díjas diák: Kiss Gréta Anett, Perger Anikó és Buri Kata Fotó: Józsa Jácint

A végzősök mellett a tizenegyedikes osztályok tanulói – néhány kivétellel – előrehozott érettségi vizsgát tettek első idegen nyelvből, ketten a második nyelvből is, emellett 10-en fizikából. Az idei érettségi időszakban a hatosztályos képzésben részt vevők 33-an, a négyosztályosok közül 10-en tettek valamilyen tárgyból emelt szintű vizsgát. 

Hat diáknak lett kitűnő, azaz színötös érettségi bizonyítványa: Buri Katának, Kiss Gréta Anettnek és Perger Anikónak a 12. A-ból; Beck Szabolcsnak, Merkl Nórának és Szabó Zsófiának a 12. B-ből.
Buri Kata és Perger Anikó 90 százalék feletti érettségi átlagot produkált. 

Hárman érdemelték ki a Szent István-díjat. Ezt az elismerést azok a végzős tanulók kapják, akiknek gimnáziumi éveik alatt az év végi bizonyítványaikban legfeljebb két-két négyesük volt az ötösök mellett, az érettségin pedig legfeljebb egy négyest kaptak. Ilyen teljesítményre Buri Kata, Kiss Gréta Anett és Perger Anikó volt képes.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában