Ellátás

2024.07.07. 09:30

Átvette a tolnai idősotthon fenntartását a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Átvette a tolnai idősotthon fenntartását július 1-vel a Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSZ) – közölte a szeretetszolgálat az MTI-vel.

Teol.hu

A negyvenkét férőhelyes intézmény ezentúl – a szintén a szolgálat által fenntartott szekszárdi idősotthon tagintézményeként – Gondviselés Háza Tolnai Idősek Otthona néven működik - írták közleményükben. Az idősotthont 2006-ban alakították ki a korábbi laktanya egyik legénységi épületéből. A 780 négyzetméter alapterületű épületben a lakókat 1-2 ágyas szobákban helyezik el, az idősekről tizennyolc dolgozó gondoskodik – tették hozzá.

idősotthon
Átvette a tolnai idősotthon fenntartását a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. Illusztráció: Getty Images

Tavasszal döntöttek az idősotthon átadásáról

A tájékoztatás szerint a város önkormányzata áprilisban döntött arról, hogy az otthon fenntartását át kívánja adni az MMSZ-nek azzal a céllal, hogy minél több, Tolnán élő idős embernek nyújtsanak biztonságos ellátást a lehető legmagasabb színvonalon.

A közleményben idézték Jónás Gergelyt, a szolgálat regionális ügyvezetőjét, aki azt emelte ki, hogy „a szeretetszolgálathoz érkező adományok és a jól működő önkéntes csoportok munkája jelentősen hozzájárul a színvonal biztosításához”.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában